Κόσμος

Σερβία - κορωνοϊός: Νέα αύξηση των νέων κρουσμάτων

Σερβία, κρούσματα

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία συνεχίζει να είναι δύσκολη αν και τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σταδιακή μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 3.888 νέα κρούσματα ενώ απεβίωσαν 52 ασθενείς. Πριν από μία εβδομάδα τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούσαν τις εφτά χιλιάδες και η μείωση πιθανότατα οφείλεται στα μέτρα απαγόρευσης της λειτουργίας όλων των καταστημάτων τα σαββατοκύριακα που άρχισε να εφαρμόζεται πριν από ένα μήνα. Ανησυχητική ωστόσο είναι η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία αναφοράς για την Covid νοσηλεύονται 9.581 ασθενείς εκ των οποίων οι 326 είναι διασωληνωμένοι.

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβερνητική Επιτροπή διαχείρισης της επιδημιολογικής κρίσης, το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έως τις 5:00 η ώρα το απόγευμα θα παραμείνει και κατά τη διάρκεια των εορτών ενώ απορρίφθηκε το αίτημα των ιδιοκτητών εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης να λειτουργήσουν χωρίς περιορισμένο ωράριο κατά την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - Σερβία: Φτάνουν 5.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/Biontech

- Covid-19: Περισσότεροι από 1.675.000 νεκροί παγκοσμίως

Κρήτη

Ηράκλειο

Λαμπρινός για την παράταση του lockdown: Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος

βασίλης λαμπρινός

Έκκληση στους Ηρακλειώτες για την τήρηση των μέτρων, έκανε με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με αφορμή παράτασή τους στον Δήμο και την επέκτασή τους στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ο κ. Λαμπρινός επικοινώνησε με τον Νίκο Χαρδαλιά, λίγε ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, και ο δεύτερος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και κυρίως για το αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου:

"Η διατήρηση για τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς και η επέκταση στην Περιφερειακή Ενότητα, του χαρακτηρισμού του «κόκκινου» σε βαθμό επικινδυνότητας όσον αφορά στη διασπορά του COVID-19, είναι στοιχείο χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί.

Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος.

Για μια ακόμη φορά, κάνω έκκληση στους συμπολίτες και τους ζητώ την σχολαστική τήρηση των μέτρων που προβλέπονται. Είναι ο μόνος τρόπος για να ανακόψουμε την υπερμετάδοση του ιού που συνεχίζει να απειλεί την υγεία όλων μας."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΓΝΗ - κορωνοϊός: Στο ...περίμενε καρκινοπαθείς λόγω μη διαθεσιμότητας στις ΜΕΘ

Κρήτη: Συλλήψεις για την επίθεση στο γραφείο του Αυγενάκη - Συνθήματα και στη ΝΟΔΕ Χανίων

Der Spiegel: Ερντογάν και Τραμπ πίσω από μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο στην Τουρκία