Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: 13 νεκροί και πολλοί τραυματίες από αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

rosia-anagkastiki-prosgeiosi-aeroskafous.jpg
 clock 20:41 | 05/05/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών, από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά και την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε σήμερα ένα αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, μετέδωσε το πρακτορείο Tass επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν. Ένας αριθμός επιβατών αγνοείται», είπε η πηγή αυτή.

Το πλήρωμα του Sukhoi Superjet 100, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για το Μουρμάνσκ, επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του», είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 "επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους" και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί. "Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis