Κόσμος

Πολύ πιθανή η αύξηση συντάξεων στην Γερμανία

Γερμανία συντάξεις

Οι περίπου 20 εκατ. συνταξιούχοι στη Γερμανία μπορούν να περιμένουν μια αξιοσημείωτη αύξηση των συντάξεών τους. Όπως όλα δείχνουν, στη δυτική Γερμανία αυτή θα κυμανθεί περίπου στο 3,18% και στην ανατολική γύρω στο 3,91%. Αυτό προκύπτει από έκθεση του Γερμανικού Οργανισμού Ασφάλισης Συντάξεων, που γνωστοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Ωστόσο σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, το ύψος των συντάξεων αναμένεται να προσδιοριστεί με ακρίβεια τον Μάρτιο 2019, όταν έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Δεύτερη αύξηση συντάξεων

Ποιοι είναι όμως, οι λόγοι για αυτή τη δεύτερη κατά σειρά αύξηση των συντάξεων; Ήδη φέτος τον Ιούλιο οι συντάξεις αυξήθηκαν στην ανατολική Γερμανία κατά 3,22% και στη δυτική κατά 3,37%.

Η αύξηση ακολουθεί την εξέλιξη των μισθών. Τα εισοδήματα για τα οποία καταβάλλονται εισφορές στα ταμεία αναμένεται να αυξηθούν το 2019 κατά 3% στη δυτική Γερμανία και κατά 3,1% στην ανατολική. Έτσι, την επόμενη χρονιά στα ταμεία αναμένεται να μπουν περίπου 245 δισ. ευρώ σε εισφορές και 72 δισ. ευρώ σε φόρους. Το 2018 τα αντίστοιχα ποσά ήταν 236 δισ. και 70 δισ. ευρώ. Η θετική αυτή εξέλιξη για τους συνταξιούχους οφείλεται λοιπόν στη σταθερή σε γενικές γραμμές γερμανική οικονομία.
 

Κόσμος

Κορωνοϊός – ΕΜΑ: 325 περιστατικά θρομβώσεων παγκοσμίως μετά από χορήγηση εμβολίου

εμβολιο κορωνοϊού

Στα 325 ανέρχονται παγκοσμίως τα περιστατικά θρομβώσεων, που συνδυάζονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, μετά από τη χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού,ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ο Πίτερ Αρλέτ, επικεφαλής ανάλυσης δεδομένων του ΕΜΑ, δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί 287 περιστατικά που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, 8 με το αυτό της Johnson & Johnson, 25 με της Pfizer και 5 με της Moderna.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, μέχρι χθες το βράδυ 20:00 ώρα Ελλάδας έχουν χορηγηθεί τουλάχιστον 901.600.000 δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού σε τουλάχιστον 206 χώρες ή εδάφη.

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός: Στα 3.789 τα νέα κρούσματα - 87 θάνατοι - 847 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός - λύματα: Μεγάλη αύξηση σε Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: 48 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στην Αττική