Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Εγωιστές όσοι διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα και τα lockdown

Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος άσκησε έντονη κριτική στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επιβολή lockdown και σε όσους αντιτίθενται στα περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, κατηγορώντας τους ότι είναι εγωιστές.

Ο Πάπας είπε ότι αυξήθηκαν εκείνοι που σκέφτηκαν μόνο τον εαυτό τους και υποστήριξαν ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή. «Είναι ανίκανοι να αποδεχτούν ότι δεν έχουν όλοι οι ίδιες ικανότητες και πόρους για να αντιμετωπίσουν την πανδημία» τόνισε.

Πάντως, ο Ποντίφικας ανέφερε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα, καθώς υπάρχουν εκείνοι οι «αστικοί ήρωες» που αναλαμβάνουν «ευθύνη απέναντι στους άλλους και αναζητούν λύση, ώστε κανείς να μην μείνει πίσω».

Υποστήριξε ότι η πανδημία έχει φέρει κρίση σε οργανωτικά και αναπτυξιακά μοντέλα και ισχυρίστηκε ότι έχει εκθέσει «πολλές αδικίες, την ανησυχητική σιωπή και τις κοινωνικές και υγειονομικές αποτυχίες».

Οι χώρες που προσπαθούν να σώσουν τις οικονομίες τους κινδυνεύουν να «ξεχάσουν ότι μια αυθεντική ανάπτυξη πρέπει να προωθήσει όλους τους ανθρώπους και τον άνθρωπο ως σύνολο», είπε.

«Δεν θα βγούμε οι ίδιοι από την κρίση, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι ή χειρότεροι, αλλά ποτέ οι ίδιοι», δήλωσε ο Πάπας στο Politika και πρόσθεσε: «Οι κρίσεις έχουν την ικανότητα να επιδεινώσουν τις υπάρχουσες αδικίες στις οποίες είχαμε συνηθίσει και τις οποίες θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε ασυνείδητα, αλλά μπορούν να επισημάνουν τις βέλτιστες πρακτικές και αντιδράσεις μεταξύ μας».

Κόσμος

Το Ριάντ προσβλέπει σε «εξαιρετικές σχέσεις» με τη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν

Μπαιντεν

O υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα ότι το βασίλειο είναι αισιόδοξο ότι θα έχει «εξαιρετικές σχέσεις» με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και ότι θα εξακολουθήσει να διαπραγματεύεται με την Ουάσινγκτον, σχετικά με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Είμαι αισιόδοξος. Η Σαουδική Αραβία έχει οικοδομήσει στέρεες, ιστορικές σχέσεις που έχουν δουλέψει με διαφορετικές αμερικανικές κυβερνήσεις. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό επίσης και με τον πρόεδρο Μπάιντεν» δήλωσε ο πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, στη διάρκειας μιας συνέντευξης του, στο τηλεοπτικό δίκτυο Arabiya TV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάιντεν: Θέλει παράταση της συνθήκης START για τα πυρηνικά για άλλα πέντε χρόνια

Νέος πρόεδρος στις ΗΠΑ: Οι ευρωβουλευτές ελπίζουν σε αναθέρμανση των διατλαντικών σχέσεων