Κόσμος

Ο Τραμπ αναβάλλει την επιβολή νέων δασμών στα κινεζικά προϊόντα

ipa-kina-simaie-tramp.jpg

Την αναβολή της αύξησης των δασμών στα κινεζικά προϊόντα που απειλούσε να επιβάλλει από την 1ηΜαρτίου αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη «σημαντική πρόοδο» που επιτεύχθηκε στις διμερείς διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών.

«Έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους ως προς τα σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι (εξαναγκαστικές) μεταφορές τεχνολογίας, η γεωργία, οι υπηρεσίες, το νόμισμα και πολλά άλλα ζητήματα», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ως αποτέλεσμα αυτών των πολύ παραγωγικών συνομιλιών θα αναβάλλω την αύξηση των δασμών που προγραμματιζόταν για την 1η Μαρτίου», πρόσθεσε.
Όπως σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ εφόσον υπάρξει περαιτέρω πρόοδος θα προγραμματίσει συνάντηση Κορυφής με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο ιδιόκτητο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο για να υπογραφεί συμφωνία.
Μιλώντας αργότερα σε κυβερνήτες πολιτειών των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι σκοπεύει να κλείσει μια συμφωνία για το εμπόριο με την Κίνα, η οποία – όπως είπε - θα είναι «σπουδαία» εξέλιξη για αμφότερες τις χώρες και συμπλήρωσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν «πολύ σημαντικές ειδήσεις μέσα στην επόμενη ή τις επόμενες δύο εβδομάδες» αν οι διαπραγματεύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, καρποφορήσουν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι η Κίνα χειρίζεται «καταπληκτικά» τις διμερείς διαπραγματεύσεις για να προσθέσει: «Θέλουμε να κλείσουμε μια συμφωνία που θα είναι σπουδαία και για τις δύο χώρες και στ' αλήθεια αυτό πρόκειται να κάνουμε».

Κόσμος

Κίνα: Ψηφίζει νόμο για να περιοριστεί η πίεση της μελέτης στο σπίτι για τους μαθητές

Κίνα σχολείο

 Η Κίνα ψήφισε νόμο για την εκπαίδευση που στόχο έχει να χαλαρώσει τη «διπλή πίεση» της μελέτης στο σπίτι και των ιδιαίτερων μαθημάτων, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Xinhua.

Το Πεκίνο εφαρμόζει μια πιο δυναμική πολιτική φέτος, από την αντιμετώπιση του εθισμού των νέων σε διαδικτυακά παιχνίδια, που χαρακτηρίζονται ένα είδος «πνευματικού οπίου», έως την καταπολέμηση της «τυφλής» λατρείας των διασημοτήτων του διαδικτύου.

Το κινεζικό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξετάσει νομοθεσία για την τιμωρία των γονέων σε περίπτωση που τα μικρά παιδιά επιδεικνύουν «πολύ κακή συμπεριφορά» ή διαπράττουν εγκλήματα.

Ο νέος νόμος, που δεν έχει δημοσιευθεί στο σύνολό του, καθιστά τις τοπικές κυβερνήσεις υπεύθυνες για να διασφαλίσουν ότι περιορίζεται αυτή η διπλή πίεση και ζητά από τους γονείς να ρυθμίζουν το πρόγραμμα των παιδιών τους με τέτοιο τρόπο ώστε να τους δίνεται χρόνος για ξεκούραση και άσκηση, περιορίζοντας έτσι την πίεση, ανέφερε το Xinhua, και αποφεύγοντας την υπερβολική χρήση του διαδικτύου.

Τους τελευταίους μήνες, το υπουργείο Παιδείας έχει περιορίσει τις ώρες διαδικτυακών παιχνιδιών για ανηλίκους, επιτρέποντάς τους να παίζουν στο ίντερνετ για μία ώρα μόνο την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Περιόρισε επίσης τις εργασίες για το σπίτι και τα ιδιαίτερα για βασικά μαθήματα κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου και των εορτών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Έφτασαν οι πρώτες προκάτ αίθουσες στο Γυμνάσιο (φωτο)

Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: Τι αφήνει στη Μαργαρίτα - Τι όρους βάζει

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες

 

ESPA BANNER