Κόσμος

Με συμπτώματα κορωνοϊού η Γκρέτα Τούνμπεργκ - Μπήκε στην απομόνωση

Γκρέτα Τούνμπεργκ

Στην απομόνωση μπήκε με συμπτώματα κορωνοϊού η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η διάσημη ακτιβίστρια για το περιβάλλον. Το ανακοίνωσε η ίδια την Τρίτη 24 Μαρτίου, εκτιμώντας πως είναι πολύ πιθανό να είναι φορέας του κορωνοϊού. Τα συμπτώματα κορωνοϊού ξεκίνησαν μετά την επιστροφή της Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Σουηδία από ένα ταξίδι την Κεντρική Ευρώπη.

«Πριν από περίπου 10 ημέρες, άρχισα να αισθάνομαι ορισμένα συμπτώματα (…) ήμουν κουρασμένη, είχα ρίγη, πονόλαιμο και βήχα» έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram. Αφού επέστρεψε από το ταξίδι της στις αρχές Μαρτίου, η νεαρή απομονώθηκε μαζί με τον πατέρα της για προληπτικούς λόγους «επειδή ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid-19 (για παράδειγμα στη Γερμανία) αυξανόταν παρόμοια με της Ιταλίας». Εμφάνισε τα συμπτώματα ταυτόχρονα με τον πατέρα της, ο οποίος ταξίδεψε μαζί της από τις Βρυξέλλες. «Είναι πάρα πολύ πιθανόν να προσβλήθηκα, αν λάβουμε υπόψη τα συμπτώματα και τις περιστάσεις» πρόσθεσε στο μήνυμά της στο Instagram, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κόσμος

Εκατοντάδες νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στη Βρετανία

Βρετανία, Covid-19

Ο νεότερος ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων από κορωνοϊό που καταγράφηκαν επισήμως στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 412, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας.
Συνολικά οι θάνατοι επιβεβαιωμένων φορέων του ιού, εντός και εκτός νοσοκομείων, ανέχονται πλέον σε 37.460.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2.013 και έφτασαν τα 267.240.