Κόσμος

Με λαμπρότητα η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

hpa-telet-thumb-large.jpg

Η τελετής ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, ήταν λαμπρή και πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου.

Στη συνέχεια η αίθουσα δεξιώσεων του Hilton Midtown στην 6η λεωφόρο του Μανχάταν πλημμύρισε από Έλληνες το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου.

Χρειάστηκε αρκετός χρόνος ώστε οι περισσότεροι από 1500 καλεσμένοι να πάρουν τις θέσεις τους στις ροτόντες και να ξεκινήσει η εκδήλωση.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν τα ισχυρά χαρτιά της ομογένειας όπως ο Τζων Κατσιματίδης - ο οποίος αναμένεται να είναι από τους πρώτους που θα στηρίξουν οικονομικά την επανέναρξη των έργων στον Άγιο Νικόλαο- ο Ντιν Μητρόπουλος και ο Μερκούριος Αγγελιάδης.

Από την Ελλάδα ταξίδεψαν για την ενθρόνιση και τη δεξίωση Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι αλλά και επιχειρηματίες όπως ο Πάνος Ξενοκώστας επικεφαλής της ΟΝΕΧ που ελέγχει τα Ναυπηγεία Σύρου και βρίσκεται κοντά στα ναυπηγεία Ελευσίνας, ο Κρίστιαν Χατζημηνάς και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ Νίκος Βασιλείου.
 

Οι καλεσμένοι άκουσαν όλες τις ομιλίες, αλλά μια φορά σηκωθήκαν όρθιοι για το αποχαιρετιστήριο, παρατεταμένο, χειροκρότημα στον απερχόμενο Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

Συγκίνηση προκάλεσε και η κίνηση του κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης έσκυψε και φίλησε το χέρι της μητέρας του, Νάντιας Λαμπρινιάδη.
 

Η επίσημη Αμερική τίμησε το νέο προκαθήμενο της ελληνορθόδοξης κοινότητας με την κυβέρνηση Τραμπ να εκπροσωπείται από τον υπουργό Υγείας.
( Φωτογραφίες - κείμενα ,Καθημερινή,iefimerida)
 

Κόσμος

ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα σε θερμοκρασίες ψυγείου

pfizer εμβόλιο

Μέχρι ένα μήνα μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου) το σφραγισμένο φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer/BioNtech που έχει απομακρυνθεί από συνθήκες κατάψυξης, αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ειδικότερα, η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) συνέστησε αλλαγή στις εγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου Comirnaty για την αντιμετώπιση της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, η οποία θα διευκολύνει τον χειρισμό του εμβολίου σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΕΜΑ συμπληρώνει ότι αυτή η αλλαγή παρατείνει την εγκεκριμένη περίοδο αποθήκευσης του μη ανοιγμένου αποψυγμένου φιαλιδίου στους 2-8 ° C (δηλ. σε κανονικό ψυγείο μετά την απομάκρυνση από συνθήκες κατάψυξης) από πέντε ημέρες σε ένα μήνα (31 ημέρες).

Η αλλαγή εγκρίθηκε μετά από αξιολόγηση πρόσθετων δεδομένων μελέτης που υποβλήθηκαν στον EMA από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας. Η αυξημένη ευελιξία στην αποθήκευση και το χειρισμό του εμβολίου αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον σχεδιασμό και τον εφοδιασμό των κρατών-μελών.

ειδησεις σημερα

Ταξίδι με πλοίο - Δήλωση Υγείας: Το απαραίτητο έγγραφο για κάθε επιβάτη

Self-test: Με χειρόγραφη βεβαίωση στα σχολεία,αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα

Κορωνοϊός- Βρετανία: Να μπει και η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα, ζητάει ο επικεφαλής του Χίθροου