Κόσμος

Λιβύη: Δολοφονίες μεταναστών σε παράνομο καταυλισμό

metanastes.jpg

Τουλάχιστον 12 μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από καταυλισμό προσφύγων στη Λιβύη, δολοφονήθηκαν από παράνομους διακινητές, όπως κατήγγειλε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Η σφαγή διαπράχθηκε την 23η Μαΐου στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ της Λιβύης, 170 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

«Οι διακινητές σκότωσαν πάνω από 12 ανθρώπους και τραυμάτισαν πολλούς άλλους, όταν μια ομάδα αποτελούμενη από περίπου 200 Ερυθραίους, Αιθίοπες και Σομαλούς, που βρίσκονταν σε αιχμαλωσία, αποπειράθηκαν να αποδράσουν» ανέφερε ο διεθνής οργανισμός.
Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι οι μετανάστες έπεσαν νεκροί από σφαίρες όπλων. «Επιζήσαντες είπαν ότι βασανίζονταν από τους διακινητές, καθώς ορισμένοι πέρασαν ακόμη και τρία χρόνια στην αιχμαλωσία» υπογράμμισε ο ΟΗΕ.

Τοπικές οργανώσεις, οι οποίες είχαν αναλάβει τη φροντίδα των μεταναστών, είχαν πάντως διαψεύσει τις πληροφορίες περί νεκρών, παρότι κατήγγειλαν την «απάνθρωπη μεταχείριση» των ανθρώπων αυτών.
 Η πόλη Μπάνι Ουάλιντ αποτελεί κόμβο διέλευσης για τους μετανάστες και σ’ αυτή εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου 20 κέντρα παράνομης κράτησης και συγκέντρωσης μεταναστών.
Τα κέντρα αυτά ελέγχονται από παραστρατιωτικές ομάδες, οι οποίες απαγάγουν μετανάστες και τους βασανίζουν πριν τηλεφωνήσουν στις οικογένειές τους και απαιτήσουν την καταβολή λύτρων.

Κόσμος

Μαύρο ρεκόρ θανάτων στη Βρετανία: Πάνω από 1.600 σε ένα 24ωρο

 Βρετανία, COVID-19

Μαύρο ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό κατέγραψε η Βρετανία, την Τρίτη, τον υψηλότερο αριθμό από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Τις τελευταίες 24, μόλις, ώρες κατέληξαν 1.610 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού έχει μειωθεί κατά 27%, την τελευταία εβδομάδα.

Την προηγούμενη Τρίτη καταγράφηκαν 45.533 μολύνσεις ενώ σήμερα 33.355. Όσον αφορά στον απολογισμό των νεκρών, αυξήθηκαν κατά 30%, σε μία μόνο εβδομάδα, και από 1.243, την περασμένη εβδομάδα, σκαρφάλωσαν στους 1.610 αυτήν.

Το τελευταίο μαύρο ρεκόρ θανάτων στη Γηραιά Αλβιώνα καταγράφηκε στις 13 Ιανουαρίου, οπότε πέθαναν 1.564 άνθρωποι από κορωνοϊό. Η Βρετανία η χώρα με τον χειρότερο απολογισμό θανάτων από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο. Αρνητική πρωτιά καταλαμβάνει η Βρετανία στον ημερήσιο απολογισμό θανάτων από την πανδημία σε όλο τον κόσμο.

Η χώρα που «φλέγεται» από την έξαρση του κορωνοϊού και την επιθετική μετάλλαξη, έχει παραδοθεί, το τελευταίο διάστημα, στο έλεος της υγειονομικής κρίσης. Οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνουν τους 16,5 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, τη στιγμή που εννέα στις δέκα χώρες με τους πιο τραγικούς αριθμούς νεκρών ανήκουν στην Ευρώπη.

Αμέσως μετά τη Βρετανία ακολουθούν, στον τραγικό κατάλογο, συμπληρώνοντας τη μαύρη πεντάδα, Τσεχία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Λιθουανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Υπέρ της μεγαλύτερης παράτασης lockdown στη Γερμανία

Σουηδία: Σχεδόν 10.000 κρούσματα και 268 θάνατοι από την Παρασκευή

Κομισιόν: Στόχος να εμβολιαστεί το 70% των Ευρωπαίων μέχρι το καλοκαίρι