Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: 20ετής κάθειρξη επειδή έκλεψαν 8 εκατομμύρια κρατικά αυγά!

eggs-006.jpg
 clock 09:37 | 14/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Το υπουργείο Εσωτερικών της Κούβας ζήτησε την Παρασκευή να επιβληθούν βαριές ποινές, έως και 20ετούς κάθειρξης, σε 19 δημοσίους υπαλλήλους που κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν 8 εκατομμύρια... κρατικά αυγά το 2012 με τη συνεργασία "αμελών ή διεφθαρμένων" ανωτέρων τους.

Ως δράστες του αδικήματος αυτού, που προκάλεσε ζημία ύψους 8,9 εκατομμυρίων πέσο (περίπου 350.000 ευρώ), κατηγορήθηκαν 19 υπάλληλοι του κρατικού δικτύου διανομής στην Αβάνα και απολύθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Γκράνμα, στο οποίο ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν οι κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί.

"Η εισαγγελία ζήτησε να τους επιβληθούν ποινές από 8 μέχρι 20 χρόνια", πρόσθεσε η εφημερίδα κάνοντας λόγο για την "ύπαρξη ενός εγκληματικού δικτύου".

Η έρευνα που έγινε για την υπόθεση αποκάλυψε "λογιστικά λάθη, παραλείψεις της διοίκησης (της υπηρεσίας), των τεχνικών και των διανομέων, παραβιάσεις στη διαδικασία πώλησης των αυγών και νόθευση εγγράφων" συνεχίζει το δημοσίευμα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο Λουίς Ρομπέρτο Μπαρσάγκα, ο οικονομικός διευθυντής της Επαρχιακής Εταιρείας Εμπορίου και η αναπληρώτριά του, Μαρία Ρέγκλα Πις.

Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο ξεκίνησε το 2009 μια εκστρατεία για την πάταξη της διαφθοράς, ενός φαινομένου που το χαρακτήρισε "πραγματικό καρκίνωμα" για τη χώρα. 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κουβανικός Τύπος, που είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των αρχών, αναφέρεται περιστασιακά σε δικαστικές διαδικασίες σε βάρος Κουβανών δημοσίων λειτουργών και ξένων επιχειρηματιών που καταδικάζονται σε βαριές ποινές φυλάκισης για διαφθορά.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis