Κόσμος

Κουρτς: Δεν επιτρέπεται η Ιταλία να γίνει μια δεύτερη Ελλάδα

Σεμπάστιαν Κουρτς

Προειδοποιήσεις προς την Ιταλία να μη γίνει μία δεύτερη Ελλάδα, απευθύνει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το τρέχον εξάμηνο, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Tις σχετικές επισημάνσεις κάνει με συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου "Sole 24 Ore", που αναμεταδίδει το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν θέλουμε να υπάρξει πάλι μία παρόμοια περίπτωση όπως στην Ελλάδα. Πρέπει να διδαχθούμε από την τελευταία δημοσιονομική κρίση και από την κατάσταση στην Ελλάδα», τονίζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς, χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτο" το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας στην σημερινή μορφή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η τήρηση των κανόνων είναι ζωτικής σημασίας, προπάντων όταν πρόκειται για τη δημοσιονομική σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό ισχύει και για την Ιταλία. Για τον λόγο αυτό υποστηρίζω την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας».

Στη συνέντευξή του, ο Αυστριακός καγκελάριος καλεί την ιταλική κυβέρνηση να σεβαστεί τις αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αλλαγή του σχεδίου προϋπολογισμού, επισημαίνοντας ότι «πρέπει όλοι μας να αγωνιστούμε για τη μείωση του βάρους του χρέους στην ΕΕ, για να καταστούμε ανταγωνιστικοί».

Απορρίπτοντας το σχέδιο προϋπολογισμού ως "απαράδεκτο", ο Σεμπάστιαν Κουρτς προειδοποιεί πως «με αυτό θα αυξανόταν το χρέος, ενώ συνεχίζουμε ακόμη να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της τελευταίας δημοσιονομικής κρίσης».

«Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μία δεύτερη Ελλάδα», συμπληρώνει.

Ο ίδιος διευκρινίζει στην συνέντευξή του στην εφημερίδα "Sole 24 Ore", πως διατηρεί καλές σχέσεις με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε, τον οποίο, όπως σημειώνει, είχε επισκεφθεί τον Σεπτέμβριο στη Ρώμη.

Ταυτόχρονα τονίζει πως η αυστριακή κυβέρνηση είναι σαφώς φιλοευρωπαϊκή και λαμβάνει πολύ σοβαρά την προεδρία της στην ΕΕ στο τρέχον εξάμηνο, ενώ εκφράζει τη βαθιά πεποίθησή του ότι η Ευρώπη είναι η πλέον φιλόδοξη και σημαντικότερη "ιστορία επιτυχίας" του 20ού αιώνα και ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος για τον "γεφυροποιό" ρόλο της Αυστρίας σε διεθνές επίπεδο.

 

Κόσμος

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς της Σερβικής Εκκλησίας

Μακαριστός Αθανάσιος Γιέφτιτς - επίσκοπος Σερβικής Εκκλησίας

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο μακαριστός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της πόλης Τρέμπινε στην Ερζεγοβίνη εισήχθη το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου, καθώς τον τελευταίο καιρό είχε παρουσιάσει σημάδια υπερβολικής κόπωσης, ενώ ασχολούνταν με εκδόσεις για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς και συγκεκριμένα με επιστολές του Αγίου οι οποίες θα δημοσιευθούν σύντομα.

Ο Αθανάσιος Γέφτιτς ήταν μεγάλη προσωπικότητα της Ορθοδοξίας με κύρος στον ορθόδοξο κόσμο, ιδιαιτέρως αγαπητός και σεβαστός όχι μόνο στην Σερβία αλλά σε όλες τις ορθόδοξες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Άγιο Δισκοπότηρο που κοινώνησε ο Κολοκοτρώνης πριν την άλωση της Τριπολιτσάς

Πάιατ για διερευνητικές επαφές: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Άγκυρας

Κορωνοϊός - Novartis: Υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου της CureVac