Κόσμος

Κορωνοϊός: Συμφωνία ΕΕ με την Johnson&Johnson για αγορά δόσεων εμβολίου

κορωνοϊός εμβόλιο θεραπεία

Τη συμφωνία ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούσρουλα φον ντερ Λάιεν

Με άλλη μια φαρμακευτική εταιρεία έφτασε σε συμφωνία η Κομισιόν για την εξασφάλιση δόσεων εμβολίων κορωνοϊού, σε περίπτωση που αυτό περάσει με επιτυχία τις κλινικές δοκιμές και βγει στην κυκλοφορία. 

Όπως ενημέρωση η Ούσρουλα φον ντερ Λάιεν, η Ένωση έδωσε τα χέρια με τη Johnson&Johnson για την εξαφάλιση 400 δόσεων από το υπό ανάπτυξη εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού. 

Αυτή είναι η τρίτη συμφωνία της ΕΕ με φαρμακευτική εταιρεία, για τον συγκεκριμένο σκοπό, όπως ενημέρωσε η φον ντερ Λάιεν.  Περισσότερες λέπτομέρειες θα γίνουν γνωστές προσεχώς...

 

 

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Επέβαλαν πρόστιμα σε εκπαιδευτικούς παρά τις βεβαιώσεις και τα μέτρα προστασίας

κορωνοϊός έλεγχος κυκλοφορίας παραβάσεις μέτρων

Πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστος καλούνται να πληρώσουν τρεις εκπαιδευτικοί από τη Λάρισα οι οποίοι υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Τρικάλων!

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε από την αστυνομία - στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού - βρέθηκαν και οι τρεις να επιβαίνουν σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς με αυτό τον τρόπο μετακινούνταν όλο αυτό το διάστημα. Παρά το γεγονός πως είχαν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις κίνησης προς τον χώρο εργασίας τους και φορούσαν εντός του οχήματος τις προστατευτικές μάσκες, οι αστυνομικοί έκοψαν κανονικά τις κλήσεις με τα πρόστιμα!

Η κλήση που βεβαιώθηκε από τους αστυνομικούς
Η κλήση που βεβαιώθηκε από τους αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, όταν απευθύνθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας να μην τους επιβληθούν τα πρόστιμα, καθώς τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και είχαν τα σχετικά έγγραφα που προβλέπει η νομοθεσία για την κίνηση των εκπαιδευτικών, το αίτημά τους έπεσε στο κενό!  

Η βεβαίωση κίνησης εκπαιδευτικών που έχει χορηγηθεί κανονικά!
Η βεβαίωση κίνησης εκπαιδευτικών που έχει χορηγηθεί κανονικά!

Το σωματείο εκπαιδευτικών και ο σύλλογος ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής Θεσσαλίας, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, κινητοποιήθηκε υπέρ των εκπαιδευτικών, σε ένα θέμα το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αναμένεται να απασχολήσει και το αρμόδιο υπουργείο.