Κόσμος

Κορωνοϊός - Ιταλία: Παραμένει υψηλός ο καθημερινός αριθμός θανάτων

κορωνοϊός,Ιταλία

Σε υψηλά επίπεδα παρέμεινε για άλλη μια μέρα ο αριθμός νεκρών λόγω Covid-19 στην Ιταλία, καθώς άλλοι 634 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τους χθεσινούς 528.

Με τους σημερινούς, ο συνολικός αριθμός νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία, ανέβηκε στους 61.240 από την έναρξη της πανδημίας.

Σε επίπεδο κρουσμάτων, ανακοινώθηκαν 14.842 σε σύνολο 149 χιλιάδων τεστ, ενώ χθες ανακοινώθηκαν 13.720 κρούσματα σε 11.217 τεστ. Έτσι, το ποσοστό θετικότητας έπεσε στο 9,9% από το χθεσινό 12,3%.

Σε επίπεδο περιφερειών, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα στο Βένετο (3.145) κι ακολούθησαν Λομβαρδία (1.656) και Εμίλια Ρομάνια (1.624).

Στις ΜΕΘ των ιταλικών νοσοκομείων νοσηλεύονται 3.345 ασθενείς, 37 λιγότεροι από χθες. Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα, ανέρχονται, τέλος, σε 737.525.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευρωπαϊκή Ένωση: Αγώνας δρόμου για τους εμβολιασμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιταλία - εμβόλιο κορωνοϊού: Προτεραιότητα σε όποιον δεν προσβλήθηκε από την ασθένεια

Πολιτικό Παρασκήνιο

Κορωνοϊός - ΝΔ: Διέγραψε δύο κομματικά στελέχη - Εκαναν εμβόλιο πριν τη σειρά τους

Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε δύο κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης καθώς έκαναν εμβόλιο για τον κορωνοϊό πριν τη σειρά τους.

Συγκεκριμένα, «με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Τις παραιτήσεις τους από το δήμο Θεσσαλονίκης, είχε ζητήσει νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας, μέσω ανακοίνωσης, ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο κ. Ακριτίδου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαβλή για την έως τώρα προσφορά τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, του ΑΠΕ, από τον δήμο, οι παραιτήσεις ζητήθηκαν ύστερα από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε δύο Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα 

Λιγνάδης: Γιατί ανακρίτρια και εισαγγελέας είπαν «όχι» στο βραχιολάκι

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας: Αφήνουν χιλιάδες μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα

Παπαευαγγέλου: ανησυχία για τις μεταλλάξεις και τις νέες εστίες κορωνοϊού (Βίντεο)