Κόσμος

ΗΠΑ: Εταιρεία δώρισε 29 εκατ. δολάρια σε κρυπτονόμισμα σε δημόσια σχολεία

σχολείο μαθητές

Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να έχουν πάρει την "κατηφόρα", ωστόσο μια ευχάριστη είδηση από τη ανερχόμενη αυτή αγορά έχει προκαλέσει αίσθηση τις τελευταίες ώρες.

Η Ripple, η εταιρεία πίσω από το κρυπτονομίσμα XRP, δώρισε συνολικά 29 εκατ. δολάρια (μεταφρασμένα σε XRP) στα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ, εκπληρώνοντας περισσότερα από 35.000 αιτήματα χρηματοδότησης από δασκάλους μέσω του φιλανθρωπικού ταμείου DonorsChoose!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει καταγραφεί στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εξοπλιστούν περισσότερες από 30.000 σχολικές αίθουσες σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 1 εκατομμύριο μαθητές θα αποκτήσουν βιβλία, σχολικά είδη, πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες, σε σχολικές εκδρομές κλπ.

Σημειώνεται ότι τα XRP θα μετατραπούν σταδιακά σε δολάρια, προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες αναταράξεις στην αγορά, καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, και η αγορά των κρυπτονομισμάτων διαθέτει σχετικά μικρή κεφαλαιοποίηση.

Η κίνηση αυτή ενεργοποίησε πολλούς καλλιτέχνες και διάσημους, οι οποίοι τη μοιράστηκαν στα social media ενθουσιασμένοι, μεταξύ αυτών και ο Ashton Kutcher.

aston

aston, by meropi

Κόσμος

Ακάρ: Επιμένει σε «Γαλάζια Πατρίδα» και ζητά να μην εξοπλίζεται η Ελλάδα

χουλουσί ακάρ

Επιμένει στην ρητορική προκλήσεων η Τουρκία με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, να προβαίνει εκ νέου σε τοποθετήσεις περί «Γαλάζιας Πατρίδας» κατηγορώντας μάλιστα την Ελλάδα για προβοκατόρικες ενέργειες.

«Δεν έχουμε βλέψεις, νομικά, για τη γη όποιουδήποτε. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι, και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, και τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να εξοπλίζεται, χαρακτηρίζοντας αυτό ως το μάταιο.

«Κάποιες φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις προβοκατόρικες ενέργειες των Ελλήνων ομολόγων μας. Για παράδειγμα; Υπάρχει η Συμφωνία των Αθηνών που συνάψαμε αμοιβαία το 1988. Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε ότι παρόλο που υπάρχει συμφωνία για μορατόριουμ και για μη διεξαγωγή δραστηριοτήτων όπως ασκήσεις μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου και στις εθνικές μας εορτές, αυτό δεν τηρείται», είπε.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ακόμη πως «η μεγαλύτερη ζημιά στις μάταιες προσπάθειες του Έλληνα γείτονά μας θα είναι για τον ελληνικό λαό. Οι πόροι του ελληνικού λαού δεν πρέπει να χαθούν».

Συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε υπέρ του να μοιραστούμε τον πλούτο αυτής της περιοχής μεταξύ των χωρών μας, με δίκαιο τρόπο και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, και να οικοδομήσουμε μαζί ένα ειρηνικό μέλλον».

 

Διαβάστε επίσης:

Κρητικός Αρχιμανδρίτης: Αν είχα γυρίσει νωρίτερα, θα ήμουν χωρίς πρόσωπο

Κρήτη: Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι!

Καύσωνας: Τέσσερα έξυπνα κόλπα για να δροσιστούμε