Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: 90.309 άνθρωποι «χάθηκαν» από κορωνοϊό μέχρι σήμερα
ΗΠΑ κορωνοϊός
 clock 10:18 | 19/05/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Δευτέρα 759 νέοι θάνατοι εξαιτίας της νόσου Covid-19 σε 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 90.309 νεκρούς, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός συγκαταλέγεται στους χαμηλότερους των τελευταίων εβδομάδων.

Η χώρα που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στον πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας σε απόλυτο αριθμό καταγράφει επίσης πάνω από 1,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής της σχολής ιατρικής ως χθες Δευτέρα στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας).

Πάνω από 283.000 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θρηνεί το ένα τρίτο των θανάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο απολογισμός της πανδημίας στις ΗΠΑ αναμένεται να ανέρχεται σε περίπου 112.000 νεκρούς ως την 6η Ιουνίου, σύμφωνα με τον μέσο όρο 20 επιδημιολογικών μοντέλων που συνήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Νωρίτερα χθες Δευτέρα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη προληπτικά εναντίον του κορωνοϊού, αψηφώντας τις συστάσεις των αμερικανικών υγειονομικών αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis