Κόσμος

Διάσημη συγγραφέας βρέθηκε στραγγαλισμένη

Συγγραφεας

Η Βρετανίδα συγγραφέας δύο best seller βιβλίων βρέθηκε νεκρή σε έναν ρηχό τάφο στον Άγιο Δομίνικο.

Η 64χρονη Lindsay de Feliz, είχε γράψει δύο βιβλία για την επιλογή της να μεταναστεύσει στην Καραϊβική και τη ζωή της στο εξωτικό νησί.

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε έναν ρηχό τάφο κοντά στο σπίτι της. Το άψυχο κορμί της ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι και πλαστικές σακούλες και είχε σημάδια στραγγαλισμού, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Independent.

Ο 50χρονος σύζυγός της και ο 29χρονος γιος του αλλά και ένας 37χρονος άνδρας συνελήφθησαν για την υπόθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών.

Η De Feliz γεννήθηκε στη Βρετανία. Σε ένα από τα βιβλία της, περιγράφει ότι δέχθηκε πυροβολισμό στον λαιμό έπειτα από μια απόπειρα ληστείας το 2006. Η συγγραφέας μετακόμισε στον Άγιο Δομίνικο για να μπορέσει κάνει καταδύσεις.

“Ήρθα εδώ για έξι μήνες και κατέληξα να μείνω. Παντρεύτηκα έναν Δομινικανό και δούλευα σαν δασκάλα καταδύσεων και όλα ήταν τέλεια μέχρι που δέχθηκα έναν πυροβολισμό στο λαιμό σε μια ληστεία. Ο μεγάλος μου φόβος ήταν ότι θα πεθάνω μέχρι τη στιγμή που για λίγο δεν πέθανα. Με πήγαν στο νοσοκομείο φίλοι μου πάνω σε μια μηχανή" είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Κόσμος

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Τουρκίας μελετά η Ευρωπαϊκή Ένωση

τουρκία ευρώπη

Νέες, επιπλέον κυρώσεις κατά της Άγκυρας, ετοιμάζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Ένωσης, Πίτερ Στάνο.

Σε σχετικό ερώτημα του σταθμού, ο Πίτερ Στάνο δήλωσε τα εξής:

«Όπως θυμάστε, τον Ιούλιο το ΣΕΥ (Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων) υποστήριξε ευρέως την ανάθεση στον Ύπατο Εκπρόσωπο να διερευνήσει περαιτέρω διαύλους που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση των εντάσεων και στην επίτευξη συμφωνιών για θέματα τα οποία δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας. Σημειώνεται δε, ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, θα ετοιμάσει επιλογές για επιπλέον κατάλληλα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ως απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως αποτέλεσμα των τουρκικών κινήσεων, και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε την έκτακτη Σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.