Κόσμος

Απίστευτη ιστορία: Κρατούσε γυναίκα ως «σκλάβα του σεξ» επί πέντε χρόνια

γυναίκα δεμένη-σκλάβα του σεξ.jpg

Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ η είδηση πως ένας 48χρονος άνδρας στην Βόρεια Καρολίνα κρατούσε αιχμάλωτη μία γυναίκα για πέντε χρόνια ως «σκλάβα του σεξ».

Ο Salvador Espinoza Escobar κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτη τη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο 48χρονος Salvador Espinoza Escobar
Ο 48χρονος Salvador Espinoza Escobar

Σύμφωνα με το nypost.com οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 48χρονου έπειτα από μία πληροφορία που έλαβαν από την Εθνική Γραμμή Συμβουλών για την Εμπορία Ανθρώπων

«Δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ταυτότητα του θύματος. Οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής ο τρόπο με τον οποίο Salvador Espinoza Escobar γνώρισε και αιχμαλώτισε το θύμα του», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Κόσμος

Μεξικό: Εντάλματα σύλληψης σε βάρος στρατιωτικών και αστυνομικών για την εξαφάνιση 43 φοιτητών

μεξικο αστυνομια

Οι μεξικανικές αρχές εξέδωσαν σήμερα δεκάδες εντάλματα σύλληψης σε βάρος αστυνομικών και στρατιωτικών οι οποίοι πιστεύεται ότι συμμετείχαν στην απαγωγή και την εξαφάνιση 43 φοιτητών το 2014, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ερευνών.

Ο Ομάρ Γκόμες, ο επικεφαλής του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση, είπε ότι τα εντάλματα αφορούν «τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς» του εγκλήματος και σε αυτούς περιλαμβάνονται στρατιωτικοί, καθώς και ομοσπονδιακοί και δημοτικοί αστυνομικοί.

Ο μεξικανικός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει το θέμα.

Είναι η πρώτη φορά που οι δικαστικές αρχές του Μεξικού ανακοινώνουν ότι εξέδωσαν εντάλματα σε βάρος στρατιωτικών.

Οι φοιτητές, από το Αγροτικό Κολέγιο Δασκάλων Αγιοτσινάπα, εξαφανίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2014, στην Πολιτεία Γκερέρο. Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί τα λείψανα μόνο δύο από αυτούς.

Η απαγωγή των νέων, που σπούδαζαν για να γίνουν δάσκαλοι, συγκλόνισε τη χώρα και οδήγησε σε μαζικές διαδηλώσεις την εποχή εκείνη. Οι οικογένειές τους κατηγορούσαν εδώ και καιρό τις μεξικανικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, για συνέργεια στην εξαφάνισή τους.

«Ο στρατός συμμετείχε», είπε η Μαρία Μαρτίνες Σεφερίνο, η μητέρα ενός από τους φοιτητές, που ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Ομάρ Γκόμες.