Κόσμος

Απίστευτη ιστορία: Κρατούσε γυναίκα ως «σκλάβα του σεξ» επί πέντε χρόνια

γυναίκα δεμένη-σκλάβα του σεξ.jpg

Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ η είδηση πως ένας 48χρονος άνδρας στην Βόρεια Καρολίνα κρατούσε αιχμάλωτη μία γυναίκα για πέντε χρόνια ως «σκλάβα του σεξ».

Ο Salvador Espinoza Escobar κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτη τη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο 48χρονος Salvador Espinoza Escobar
Ο 48χρονος Salvador Espinoza Escobar

Σύμφωνα με το nypost.com οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 48χρονου έπειτα από μία πληροφορία που έλαβαν από την Εθνική Γραμμή Συμβουλών για την Εμπορία Ανθρώπων

«Δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ταυτότητα του θύματος. Οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής ο τρόπο με τον οποίο Salvador Espinoza Escobar γνώρισε και αιχμαλώτισε το θύμα του», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Κόσμος

Ενάντια στην έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ τάσσεται το Συμβούλιο της Ευρώπης

Τζούλιαν Ασάνζ

Η έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κατηγορείται για κατασκοπεία, θα έχει μια «ανατριχιαστική επίπτωση στην ελευθερία του Τύπου», προειδοποίησε η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

Η «πιθανή έκδοση» του ιδρυτή του Wikileaks, που σήμερα κρατείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα «έχει επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα που υπερβαίνουν κατά πολύ την ατομική του υπόθεση», ανέφερε η Μιγιάτοβιτς σε ανακοίνωσή της.

«Ο ευρύς και αόριστος χαρακτήρας των εις βάρος του κατηγοριών και τα αδικήματα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο είναι ανησυχητικά, καθώς πολλά από αυτά σχετίζονται με δραστηριότητες που βρίσκονται στον πυρήνα της ερευνητικής δημοσιογραφίας», τόνισε η Επίτροπος.

«Συνεπώς, το να επιτραπεί η έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ σε αυτή τη βάση θα έχει μια ανατριχιαστική επίπτωση στην ελευθερία του Τύπου και ουσιαστικά μπορεί να παρεμποδίσει τα μέσα ενημέρωσης από την εκπλήρωση της αποστολής τους ως προμηθευτών πληροφοριών και δημόσιων παρατηρητών σε δημοκρατικές κοινωνίες», συμπλήρωσε.

Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το ζήτημα των βασανιστηρίων Νιλς Μέλτσερ εκτιμά επίσης ότι σε περίπτωση έκδοσης του Ασάνζ, «τόσο οι συνθήκες κράτησης στις ΗΠΑ όσο και η ποινή που θα μπορούσε να του επιβληθεί» από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές ενέχουν τον κίνδυνο βασανιστηρίων, απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης, πρόσθεσε η Επίτροπος.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ «δεν πρέπει να εκδοθεί», καταλήγει η ίδια, λέγοντας ότι θα συνεχίσει «να παρακολουθεί στενά» την κατάσταση του Αυστραλού ακτιβιστή.

Προφυλακισμένος στη φυλακή Μπέλμαρς, στα νότια του Λονδίνου, μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2019 στην πρεσβεία του Ισημερινού, ο 48χρονος Ασάνζ βρίσκεται αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες μεταξύ των οποίων συνομωσία για υποκλοπές από κυβερνητικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας. Η ποινή που αντιμετωπίζει αγγίζει τα 175 έτη κάθειρξης.