Κόσμος

Ακσενέρ για Ερντογάν: "Οι γυναίκες αποφασίζουν, όχι εσύ"!

Μεράλ Ακσενέρ.jpg

Επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε η Μεράλ Ακσενέρ, πρόεδρος του Καλού Κόμματος με αφορμή την απόφαση αποχώρησης από την σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών.

«Οι γυναίκες θα αποφασίσουν για την σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, όχι εσύ» τόνισε η Ακσενέρ. Η τακτική της σκληρής ρητορικής όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα φαίνεται πως θα υιοθετηθεί από ολόκληρη την Αντιπολίτευση της χώρας, η οποία βασίζεται εξάλλου και στα στοιχεία των σχετικών δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν την δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης αναφορικά με την απόφαση Ερντογάν για αποχώρηση.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων φαίνεται να αποδοκιμάζει την αποχώρηση από την σύμβαση με το 52,3% να δηλώνει κατά αυτής και μόλις το 26,7% να είναι υπέρ.

ΟΗΕ κατά Τουρκίας: Επιστρέψτε στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Την ανατροπή της απόφασης της Άγκυρας να αποσυρθεί από τη διεθνή συνθήκη για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών ζήτησε παράλληλα και το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που εκφράζει παράλληλα ανησυχία για την κράτηση πολιτικών της αντιπολίτευσης και ακτιβιστών με πρόσχημα κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση».

Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αποσύρεται από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, καθώς, όπως υποστήριξε, η εγχώρια νομοθεσία και όχι εξωτερικές ρυθμίσεις θα προστατεύσουν τα δικαιώματα των γυναικών.

«Συνεχίζει να γίνεται επίκληση αόριστων κατηγοριών σχετικών με τρομοκρατία για να στοχοποιήσουν και να φιμώσουν πρόσωπα που θεωρούνται επικριτές», δήλωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Λιζ Θρόσελ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Σοκ: Κινδυνεύει με χρεοκοπία ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς Ομίλους της χώρας!

Δώρο Πάσχα 2021: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης εργασίας

Κορωνοϊός - "Ανάσες ελευθερίας": Τι ισχύει από το Σαββατοκύριακο και τι από Δευτέρα

 

Κόσμος

Κορωνοϊός - Ρωσία: Πάνω από 34.000 κρούσματα και 997 θανάτοι σε μία μέρα

ρωσια

Η Ρωσία κατέγραψε 34.303 νέα κρουσματα κορωνοϊού μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, αριθμό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, έδειξαν σήμερα τα δεδομένα της αρμόδιας υπηρεσίας.

Ανακοινώθηκαν επίσης 997 θάνατοι από την Covid-19, πέντε λιγότεροι από το χθεσινό αριθμό ρεκόρ των 1.002.

Οι τελευταίοι θάνατοι από τον κορονοϊό αύξησαν το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 223.312, σε σύνολο σχεδόν 8 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

Οι ρωσικές αρχές αποδίδουν την αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων στο βραδύ ρυθμό της εμβολιαστικής εκστρατείας, που ανάγκασε το υπουργειο Υγείας να ζητήσει από συνταξιούχους εμβολιασμένους γιατρούς να επιστρέψουν στα νοσοκομεία.

ειδησεις σημερα

Βόλγκανγκ Σόιμπλε: Από πρωταγωνιστής στα μετόπισθεν της Γερμανίας

Πούτιν: Το σχόλιο σε γυναίκα δημοσιογράφο που θεωρήθηκε σεξιστικό

Λα Πάλμα: Ασταμάτητη η λάβα από το ηφαίστειο απειλεί σπίτια

ESPA BANNER