Κόσμος

Άγκυρα - Πανικός σε σχολείο: Ένοπλος άνοιξε πυρ

αστυνομια τουρκια

Ο δράστης, που φέρεται να είναι υπάλληλος του Γυμνασίου, στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με τη Hurriyet

Πανικός επικράτησε σήμερα σε Γυμνάσιο στην Άγκυρα, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ και τραυμάτισε τον διευθυντή, ενώ στη συνέχεια φέρεται να προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η Hurriyet, o δράστης είναι ο Μουράτ Εκιντζί, υπάλληλος του σχολείου. Ο άνδρας αυτός επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του τον διευθυντή του Γυμνασίου Martyr Velit Bekdaş, Σεραφετίν Αλί Γκιουρουλέρ και μετά από κάποια ώρα έντονης λογομαχίας έβγαλε όπλο και τον πυροβόλησε.

Με το που ακούστηκε ο πυροβολισμός, το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου απομάκρυνε τους μαθητές από τους χώρους του. Όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία, ο δράστης αρνήθηκε να παραδοθεί και έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.

Τόσο ο διευθυντής όσο και ο δράστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Το θύμα της επίθεσης φέρεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, ενώ ο επίδοξος αυτόχειρας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Με ανακοίνωσή τους, οι τοπικές Αρχές διαβεβαίωσαν ότι κανένας μαθητής δεν έπαθε το παραμικρό, και ανακοίνωσαν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

Κόσμος

Στην Τανζανία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ Θεόδωρος

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος - Περιοδεία στην Τανζανία

 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ συνεχίζει την ποιμαντορική του περιοδεία στην Τανζανία, όπου τον υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας Αγαθόνικος, τα μέλη του Επισκοπικού Συμβουλίου και ιερείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συνόδευσαν μέχρι τα σύνορα της Ουγκάντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναϊρόμπι Μακάριος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Γκούλου Σίλβεστρος, κληρικοί, βουλευτές συνοδευόμενοι από συνοδεία ασφαλείας του κράτους και ο συνοδός του, Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος.

Η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι πιστοί Χριστιανοί και ιδιαίτερα η νεολαία (με χορούς, τραγούδια και δώρα) στην Τανζανία προξένησε στον Μακαριώτατο μεγάλη χαρά.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα  είναι από τη γιορτή υποδοχής στην ενορία Αγίου Φανουρίου Μουτουκούλας.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος - Περιοδεία στην Τανζανία
Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος - Περιοδεία στην Τανζανία
Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος - Περιοδεία στην Τανζανία
Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος - Περιοδεία στην Τανζανία
ESPA BANNER