Κοινωνία

Τίμησαν τον Κρητικό Αντιστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη που "έφυγε" εν ώρα καθήκοντος

1_0.jpg

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε, το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, τη Ρόδο. Αρχικά μετέβη στην έδρα της 395 ΕΑΡΜΕΘ, όπου παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας του Διοικητηρίου της σε «Διοικητήριο Αντιστρατήγου Τζανιδάκη Ιωάννη», ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 19 Απριλίου 2017, εν ώρα καθήκοντος, στο δυστύχημα του Ε/Π UH-1H, στο Σαραντάπορο. Στην ομιλία του - μεταξύ άλλων - ανέφερε τα εξής:

«…Η σεμνή αυτή τελετή ονοματοδοσίας του Διοικητηρίου της 395 ΕΑΡΜΕΘ, Μονάδα στην οποία ο Στρατηγός είχε την τιμή να υπάρξει Διοικητής, συνιστά την ελάχιστη απόδοση τιμής για το ήθος και τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Πατρίδα, καθόλη τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας.Αποτελεί διαχρονικά δεδομένο ότιη ιστορία κάθε λαού συνιστά το κυρίαρχο στοιχείο της εθνικής του ταυτότητας, προσδιοριστικό παράγοντα της κοινωνικής του συνοχής, αλλά και εφαλτήριο για τη πραγμάτωση των στόχων και των ιδανικών του.Τέτοια συγκλονιστικά γεγονότα, όπως η συντριβή του Ε/Πστο Σαραντάπορο, συγκροτούν το παραπάνω ιστορικό πλαίσιο αναφοράς, μέσα στο οποίο η θυσία εν ώρα καθήκοντος, διατηρεί δεσπόζουσα και κυρίαρχη θέση...».

Από τη σεμνή τελετή.
Από τη σεμνή τελετή.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρευρέθηκε στην εκδήλωση προαγωγής του αποθανόντα Χρήστου Ζαβοριανού σε Έφεδρο Υπίλαρχο. Τα διακριτικά αποδόθηκαν στην αδελφή του Υπολοχαγού (ΤΘ). Στην ομιλία του – μεταξύ άλλων – ανέφερε τα εξής:

«Με αισθήματα έντονης συγκίνησης,παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση προαγωγής σε Έφεδρο Υπίλαρχο, ενός εξαίρετουφίλου, του Χρήστου Ζαβοριανού,ο οποίος μπορεί να μην βρίσκεται πλέον μαζί μας, αλλά παραμένει ζωντανός στη μνήμη και την καρδιά μας αφού με την διαδρομή και τη δράση του τίμησε τον τόπο του και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Λίγες είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων για τους οποίους τα εγκώμια έρχονται απλά να περιγράψουν αλήθειες και ακόμη πιο σπάνιες οι περιπτώσεις όπου τα λόγια είναι φτωχά για να αποδώσουν τη πραγματική προσφορά και το εξαίρετο ήθος τους…»

Κοινωνία

Έριξε γροθιά στον πατέρα του επειδή του έκλεισε την τηλεόραση

ξυλοδαρμός

Σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, έναν 22χρονο, ο οποίος στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, σε ηλικία 20 χρονών, χτύπησε τον πατέρα του, σε χωριό της περιοχής του Αλμυρού, διότι του έκλεισε την τηλεόραση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πατέρας του νεαρού του ζήτησε να κλείσει την τηλεόραση δύο φορές, ο 20χρονος τότε δεν τον άκουσε, ο πατέρας του πήρε το τηλεκοντρόλ και έκλεισε την τηλεόραση, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τον χτυπήσει με γροθιά στη μύτη, προκαλώντας του μώλωπες και εκδορές, ενώ του έσκισε το χέρι.

Μάλιστα ο νεαρός, που έκανε πολεμικές τέχνες, έστειλε στον πατέρα του απειλητικό μήνυμα, ότι κινδύνευε η ζωή του. Ο νεαρός, κατά την απολογία του φάνηκε ότι το μετάνιωσε και ζήτησε συγνώμη από τον πατέρα του, τη μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο συνήγορος του πατέρα του κατηγορούμενου ισχυρίστηκε ότι ο νεαρός είναι επικίνδυνος, να διαπράξει κάτι ακόμη πιο σοβαρό και για το λόγο αυτό ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία, ώστε να συνετιστεί.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι το παιδί μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με βία, τρομοκρατία και φασιστικό περιβάλλον και σήμερα, σε συμμόρφωση απόφασης να μην πλησιάζει το σπίτι του πατέρα του, ο νεαρός ζει σε ένα δωμάτιο 2Χ2, χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό και για να επιβιώσει μαζεύει ελιές, με 500 € τον μήνα. Επίσης ανέφερε ότι ο ηλικιωμένος άνδρας μίλησε άσχημα στο παιδί του και γι’ αυτό αντέδρασε βίαια και ζήτησε συγνώμη για την πράξη του.

Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον νεαρό σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή, καθώς τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή βλάβη σε βάρος του πατέρα του, τελεσθείσα μπροστά στον ανήλικο αδελφό του, αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του εγκαλούντα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - δημοτικά τέλη: Αύξηση - σοκ 30% - 40% !

Κρήτη - επιδοτήσεις: Σήμερα πιστώνονται τα χρήματα στους αγρότες

Πρόεδρος Παγκρήτιας Τράπεζας στο Ράδιο Κρήτη: "Φιλική συγχώνευση” δύο ιστορικών τραπεζών στην Κρήτη

ESPA BANNER