Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα έκανε «γυαλιά καρφιά» στο νοσοκομείο: Κόρη ασθενούς πέταξε γλάστρα στο κεφάλι μαίας

Image
νοσοκομείο
 clock 20:34 | 08/07/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Άγρια επίθεση συνοδού ασθενούς σε βάρος του προσωπικού του νοσοκομείου “Αλεξάνδρα” κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Από θαύμα δεν είχαμε σήμερα πρωί σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων μαιών» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και περιέγραψε με λεπτομέρειες το περιστατικό βίας, καταγγέλλοντας ελλειπή φύλαξη στα νοσοκομεία: «Γυναίκα ασθενής της γυναικολογικής κλινικής μεταφέρθηκε στην ανάνηψη για πιο αυξημένη παρακολούθηση».

«Η κόρη της επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τη γυναικολογική κλινική που νοσηλευόταν η μητέρα της, πριν μεταφερθεί στην ανάνηψη, και τα έκανε γυαλιά καρφιά» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, και προσθέτει: «Λέγοντας ότι είναι δημοσιογράφος, απειλούσε το προσωπικό, επικαλούμενη φίλους της πολιτικούς που γνωρίζει, όπως έλεγε, ονομαστικά. Κτύπησε με γλάστρα στο κεφάλι μία συνάδελφο μαία. Έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά της. Πέταγε αντικείμενα στο προσωπικό»

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία και η γυναίκα προσήχθη. Παρά ταύτα, οι αστυνομικοί είπαν ότι αν δεν υποβληθεί μήνυση τότε θα έκαναν απλά εξακρίβωση στοιχείων και θα την άφηναν ελεύθερη.

«Το νοσοκομείο δεν έκανε μήνυση. Εξάλλου δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο. Οι συνάδελφοι που υπέστησαν την επίθεση πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος και υπέβαλαν μήνυση. Γι’ άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ελλιπής φύλαξη στα νοσοκομεία λόγω οικονομικής δυσπραγίας να προσλάβουν φύλακες και έλλειψης θεσμικού πλαισίου για προσλήψεις συμβασιούχων (ΣΟΧ). Τα άτομα αυτά εκμεταλλεύονται την άρνηση των διοικήσεων να υποβάλλουν μηνύσεις, ρίχνοντας το μπαλάκι στους εμπλεκόμενους συναδέλφους που φοβούνται τη στοχοποίηση. Θα ήταν αποτρεπτικό σε τέτοια γεγονότα οι συχνές περιπολίες αστυνομικών έξω από τα νοσοκομεία» επισήμανε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis