Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζηδάκης – Κοινωνικό μέρισμα: Θα αποδοθεί κανονικά στους εργαζόμενους

Image
κωστής χατζηδάκης
 clock 19:40 | 14/11/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Στη συζήτηση για το ύψος της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, ο Υπ. Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης είπε πως «η δέσμευση μας ήταν το 2021 θα δοθεί αύξηση διπλάσια της ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Είχαμε ύφεση 8% του ΑΕΠ, αλλά υπήρξε αύξηση του κατώτατου μισθού. Σε ότι αφορά την νέα αύξηση, ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του χρόνου, καθώς ακόμη δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για την πορεία της οικονομίας. Με βάση νόμο που ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν οι εισηγήσεις και ο Υπουργός Εργασίας θα προτείνει το ύψος της αύξησης στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πάρει την τελική απόφαση».

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αποδώσει το κοινωνικό μέρισμα στους εργαζόμενους και μάλιστα σχετικά άμεσα.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρχει κοινωνικό μέρισμα της ανάπτυξης στους εργαζόμενους, για όσα έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουμε την οικονομική κρίση και τι πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια και ό,τι χρειάζονται στήριξη. Θα είναι μια δίκαιη απόφαση», επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Αυτός είναι ο αστυνομικός που ασελγούσε στην κόρη του

Συμμορίες ανηλίκων: Κορίτσι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθήτρια της – Άλλοι μαθητές βιντεοσκοπούσαν

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis