Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρίκη για 12χρονο κορίτσι: Ιερέας ασελγούσε σε βάρος της από τα 8 της χρόνια

Image
ασέλγεια
 clock 20:53 | 26/10/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Αποτροπιασμός και οργη είναι τα συναισθήματα που κυρίευσαν τους κατοίκους της Λακωνικής Μάνης όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι ένας από τους πιο παλιούς ιερείς της περιοχής συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου.

Μια φρικιαστική πράξη που επαναλαμβανοταν επί τέσσερα συνεχομενα χρόνια, από την τρυφερή ηλικία των οκτώ, όπως φέρεται να εκμυστηρευτηκε το νεαρό κορίτσι με την βοήθεια των παιδοψυχολογων που την εξέτασαν.

Το θύμα σύμφωνα με πληροφοριες εμφανιζε προβληματική συμπεριφορά στο σχολείο γεγονός που ανησύχησε την δασκάλα της. Εκείνη ήταν που ειδοποίησε τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης κατόπιν συνεννόησης με τον διευθυντή του σχολείου.

Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εξετάσεις όπου και διαπιστωθηκε ότι είχε κακοποιηθει. Σύμφωνα με τη δική της μαρτυρίας την κακοποιούσε ο σύντροφος της μητέρας της, δηλαδή ο ιερέας και μαλιστα επί σειρά ετών.

Ο ιερέας μιλούσε στους κατοίκους και τους επισκέπτες για την έλλειψη ταπεινοτητας που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους, αποδοκιμαζοντας τους ταφους-μαυσωλια στα νεκροταφεία της περιοχής ενώ τα έβαζε και με τους ντόπιους που ασχολούνται με τον τουρισμό κατηγορώντας τους για αισχροκερδεια. Για τον εαυτό του έλεγε ότι προτιμά την μοναχικη ζωή και πως οι μοναδικές του ασχολίες ήταν να ψαρεύει και να διακηρυτει το λόγο του Θεού. Φαίνεται όμως ότι είχε και μια σκοτεινή πλευρά την οποία φέρεται να γνώριζε μόνο η μικρή κόρη της αλλοδαπής συντρόφου του.

Ο ιερέας μετά την σύλληψη και την απολογία του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης καθώς διατάχθηκε η προφυλάκιση του.

Το Σάββατο η Ιερά Μητρόπολη Μάνης ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω ιερέας έχει ήδη τεθεί σε αργία σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές διατάξεις.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis