Κοινωνία

Φωτογραφία από ΔΟΥ έγινε viral: Φορτηγό γεμάτο φακέλους φορολογουμένων

ΔΟΥ σκουπίδια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που δείχνει ένα φορτηγό με εκατοντάδες φακέλους φορολογουμένων έξω από τη ΔΟΥ Αχαρνών η οποία ενοποιήθηκε με τη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων. Η εικόνα της φορτωμένης καρότσας έκανε εντύπωση στον περαστικό που τράβηξε τη φωτογραφία, καθώς οι φάκελοι με τα αρχεία που προφανώς περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ήταν ατάκτως φορτωμένα, χωρίς να βρίσκονται για παράδειγμα σε κούτες ώστε να είναι προστατευμένα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Μάλιστα, αρκετοί ήταν εκείνοι που διερωτήθηκαν πόσο καιρό παραμένει στο σημείο το φορτηγό και πού θα μεταφερθούν οι συγκεκριμένοι φάκελοι, δηλαδή αν θα πάνε για ανακύκλωση ή σε κάποιο άλλο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr πρόκειται για έγγραφα που αφού ψηφιοποιήθηκαν πήγαν για καταστροφή. "Έγινε το απαραίτητο back up, υπάρχουν όλα τα αρχεία ηλεκτρονικά. Όταν οι φάκελοι φορτώθηκαν, σκεπάστηκαν για να ασφαλιστούν, και μεταφέρθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο για να καταστραφούν, με μέριμνα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων" διαβεβαιώνουν πηγές της ΑΑΔΕ. Όπως επισημαίνουν, το συγκεκριμένο φορτηγό βρέθηκε έξω από τη ΔΟΥ Αχαρνών κατά τη διάρκεια της μετακόμισης της εφορίας, που όπως αναφέρθηκε ενοποιείται με τη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων. "Το όχημα έφυγε κατευθείαν όταν φορτώθηκαν οι φάκελοι, δεν παρέμεινε στο σημείο. Το κτίριο έχει αδειάσει" λένε.

 

Κοινωνία

Κορωνοϊός: Πρόστιμο σε πεζή για μη χρήση μάσκας - Τί είπε στους δημοσιογράφους

μάσκα

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους δρόμους της Αθήνας για την εφαρμογή των νέων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό -και δη, για την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η αντίδραση μιας γυναίκας στην Καλλιθέα, όταν οι αστυνομικοί της έκοψαν πρόστιμο, επειδή δεν φορούσε μάσκα στον δρόμο. Η ίδια είπε ότι δεν βλέπει τον λόγο να φοράει μάσκα όταν βρίσκεται μόνη της σε εξωτερικό χώρο.

Μιλώντας μάλιστα στην αστυνομικό που της επέβαλε το πρόστιμο, ισχυρίστηκε ότι δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει τα νέα μέτρα, καθώς εργάζεται διαρκώς και δεν έχει χρόνο να βλέπει τηλεόραση ή να ακούει ραδιόφωνο.