Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον ιδιοκτήτη των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη

Image
50χρονη Θεσσαλονίκη
 clock 12:29 | 11/12/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που επιτέθηκαν μέχρι θανάτου στην 50χρονη, στην αυλή του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η δίωξη που τού απαγγέλθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, πράξη για την οποία καλείται να απολογηθεί σε ανακριτή και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου.

«Τα σκυλιά άνοιξαν μια τρύπα στον φράχτη», ισχυρίστηκε ο 37χρονος

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ' όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο ίδιος. Κατά πληροφορίες, ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται ως μη πειστικός από την εισαγγελική Αρχή, καθώς εκτιμάται ότι η τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρόνο.

«Είχα τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού μου, που είναι περιφραγμένη. Η περίφραξη είναι δύο μέτρα, τα σκυλιά ήταν φύλακες του σπιτιού μου και ήταν ασφαλή» ανέφερε, διά του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι δεν είχαν εκδηλώσει άλλη φορά επιθετική συμπεριφορά και ήταν εκπαιδευμένα. Δήλωσε, δε, συντετριμμένος για το τραγικό περιστατικό, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

«Υπήρχαν τα σωστά μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά. Ήταν φύλακες του σπιτιού διότι στο Ωραιόκαστρο έχουν συχνές επιθέσεις από διαρρήκτες και σχεδόν κάθε σπίτι έχει στην αυλή του από τουλάχιστον ένα σκυλί. Ήταν σκυλιά εκπαιδευμένα και με σωστή συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο 37χρονος δεν ήταν υποχρεωμένος, βάση νόμου, να έχει δεμένα τα σκυλιά στον συγκεκριμένο χώρο καθώς υπήρχε περίφραξη.

«Η αστυνομία έλεγξε την περίφραξη και διαπίστωσε ότι σε ένα σημείο στο πλάι, που δεν ήταν εύκολα αντιληπτό, τα σκυλιά είχαν ανοίξει μια τρύπα με διάμετρο 30 εκατοστών. Προφανώς από αυτήν την μικρή τρύπα που δε μπορούσε να γίνει αντιληπτή διέφυγαν τα σκυλιά», τόνισε ο κ. Πατούνας, διαψεύδοντας ότι τα σκυλιά είχαν εκδηλώσει κι άλλη φορά στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά.

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης

Στο μεταξύ, η σορός της 50χρονης, μητέρας δύο παιδιών, αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ τα ζώα μεταφέρθηκαν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, όπου θα υποβληθούν σε εξετάσεις.
 

Κωφάλαλος ο εργάτης πού ήταν στο σπίτι της 50χρονης όταν την κατασπάραξαν τα σκυλιά

Σε μια αποκάλυψη που δίνει ακόμα πιο τραγικές διαστάσεις στην τραγωδία με θύμα την 50χρονη στη Θεσσαλονίκη που δέχθηκε θανατηφόρα επίθεση από τρία σκυλιά προχώρησε ο κοινοτάρχης Νεοχωρούδας, της περιοχής στην οποία σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως είπε ο Χρήστος Σαραμούρτσης στον ΑΝΤ1 ο εργάτης που ήταν στο σπίτι της 50χρονης για να καθαρίσει τον κήπο της είναι κωφάλαλος και γι' αυτό δεν αντιλήφθηκε άμεσα την επίθεση των σκυλιών στην άτυχη γυναίκα.

«Είναι κωφάλαλος, είχε και το αλυσοπρίονο και βρισκόταν στην άλλη άκρη του κήπου» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοτάρχης Νεοχωρούδας.

 

«Έχω ξαναέρθει αντιμέτωπος με τους συγκεκριμένους σκύλους όταν ήρθαμε με τεχνικό συνεργείο να πραγματοποιήσουμε αλλαγή λαμπτήρα δημοσίου φωτισμού. Γαύγιζαν και γρύλιζαν πάρα πολύ άγρια, σκέφτηκα όμως ότι μιας και λειτουργούν ως φύλακες, αυτό μπορεί να είναι και φυσιολογικό. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη θλίψη μου για το θάνατο της, συνεχώς βοηθούσε τους πάντες εντός και εκτός του δήμου μας» πρόσθεσε ο κ. Σαραμούρτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επεισόδια στου Ρέντη: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Ρέντη: «Είναι άδικο να χαθεί το παιδί μου, σώστε το» – Η κραυγή αγωνίας του πατέρα του 31χρονου αστυνομικού

CNN: Πώς λειτουργεί η «μαφία» του ελαιόλαδου σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis