Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνεργοι σε εστίαση και τουρισμό: Οικονομική ενίσχυση για όσους δεν μπαίνουν ταμείο ανεργίας

Image
τουρισμος επισιτισμος εργαζομενη
 clock 13:23 | 03/12/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Ενα νέο πρόγραμμα για την οικονομική ενίσχυση ανέργων της εστίασης και του τουρισμού βάζει μπροστά η κυβέρνηση.

Με πρωτοβουλία του υφ. Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, αναμένεται να ληφθεί μέρισμα για τους ανέργους των δυο κλάδων και, εν γένει, τους ανέργους που δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 50 ενσήμων για να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας και είναι πλέον χωρίς εισόδημα.

Ο κ. Κόνσολας είχε διαδοχική επικοινωνία και συνεργασία για το θέμα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, κ. Γιάννη Τσακίρη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Η πρόταση του κ. Κόνσολα επικεντρώνεται στη διασφάλιση ενός ελάχιστου εισοδήματος για αυτούς τους ανθρώπους, μέσα από τη συμμετοχή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται, ότι οι άνεργοι αφενός θα αποκτήσουν ένα εισόδημα και αφετέρου θα βελτιώσουν τις δεξιότητες και τα προσόντα τους στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Τσακίρης ήταν θετικός απέναντι στην πρόταση του κ. Κόνσολα, επισημαίνοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα να διατεθούν πόροι για την υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης για ανέργους στον τουρισμό και στην εστίαση, οι οποίοι δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα.

«Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του»
Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι ο ΟΑΕΔ, ενώ στη συζήτηση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Κόνσολα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη συμφωνήθηκε να υπάρξει, άμεσα, συνεργασία και με τον κ. Τσακίρη προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων.

Σε δήλωση του, ο κ. Κόνσολας, τονίζει:«Όταν λέμε ότι κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του, η σκέψη μας πηγαίνει σε αυτούς που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, στους ανέργους στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης. Οι συμπολίτες μας που είναι άνεργοι πρέπει να στηριχθούν, να έχουν ένα εισόδημα και ταυτόχρονα να τους δώσουμε την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους μέσα από προγράμματα κατάρτισης.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ: ΣτΕ: Να διαγράφονται από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία ανεμβολίαστα παιδιά

Αστυνομικός σε 70χρονη: Δείξε μου το μνήμα της κόρης σου αλλιώς θα σου κόψω πρόστιμο!

«Μη με αφήσεις να πεθάνω, γιατρέ»: Όταν ένας Εβραίος γιατρός φρόντισε έναν υπερήλικα ναζί

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis