Ηράκλειο

Πολιτισμός

Λίγες ακόμα παραστάσεις για τις «10 εικόνες του έρωτα»

10 εικονες του ερωτα

Για 4 τελευταίες παραστάσεις ακόμη θα παρουσιάσει στο «κτήμα» η εταιρεία θεάτρου ‘’Σκυτάλη’’, την ιδιαίτερη  μουσικοθεατρική  παράσταση «10 εικόνες του έρωτα», με τροποποιημένο πρόγραμμα  παραστάσεων.

Συγκεκριμένα οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν  την Παρασκευή 4 και 11  Δεκεμβρίου στις 9:30 μ.μ.  και την Κυριακή 6 και 13 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ.. Η παράσταση στο διάστημα που ήδη παίζεται,  έχει αποτελέσει  το σταθερό ραντεβού των θεατρόφιλων και μουσικόφιλων της πόλης  σε έναν ιδιαίτερο, ενεργειακά τόπο στην περιοχή της Κνωσού, μια ανάσα από το κέντρο, αλλά ικανή για να σε κάνει να ξεφύγεις.. να μπεις σε άλλη διάσταση..

Η γνωστή  ηθοποιός Εύα Ψυλλάκη, της οποίας είναι η σύλληψη και η σκηνοθεσία καθώς και η ερμηνεία του κειμένου και των τραγουδιών της παράστασης, έπειτα από μια πορεία χρόνων στα θεατρικά και μουσικά δρώμενα της Αθήνας, επιλέγει φέτος να επιστρέψει  καλλιτεχνικά στο Ηράκλειο, για πρώτη φορά σε πιο σταθερή βάση,  παρουσιάζοντας  αυτήν την ξεχωριστή  μουσικοθεατρική παράσταση  που  έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό που την έχει ήδη  παρακολουθήσει,  ως κάτι πρωτότυπο και μοναδικό.. ασυνήθιστο.. Συνοδοιπόρος  σ’ αυτό το ταξίδι είναι ο σολίστας Γιάννης Κιαγιαδάκης στο πιάνο. 

10 εικονες του ερωτα

10 εικονες του ερωτα, by chara

Πιο συγκεκριμένα, η παράσταση «10 εικόνες του έρωτα»  , με όχημα τον  ποιητικό μονόλογο  «Λυπιού» της σπουδαίας ελληνίδας ποιήτριας  Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ,  πραγματεύεται μέσα από μια απόκρυφη ευαισθησία  και βαθιά ποιητικότητα τα πάθη του έρωτα, που συνθέτουν οι  10 μουσικοθεατρικές εικόνες,  που υφαίνονται σαν ιστός αράχνης επί σκηνής,  μέσα στο ονειρικό περιβάλλον της νοητής απόδρασης της ηρωίδας από την πραγματικότητα. 

​Πρόκειται για μια βαθιά εξομολόγηση μιας γυναίκας σχετικά με τον χαμένο, ανεκπλήρωτο έρωτα του παρελθόντος που στοιχειώνει το μυαλό της και την οδηγεί σε μια επινοημένη πραγματικότητα  και σε ένα   ιδιαίτερο, θραυσματικό  λεκτικό  και τραγουδιστικό παραλήρημα, γεμάτο πάθος, οργή, νοσταλγία, τρυφερότητα, παράνοια, ταπείνωση, πόθο... τα πάντα... Άλλωστε ο έρωτας  χωράει τα πάντα ...συγ-χωράει τα πάντα.. είναι η υπέρτατη ανθρώπινη κατάσταση που χωράει όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα, φτάνοντας στα όρια του θείου, του ιερού..

​Στιγμές μέθεξης και βαθιάς μυσταγωγίας λοιπόν περιμένουν τον θεατή, και όλο αυτό  το καλλιτεχνικό εγχείρημα πραγματοποιείται σε έναν καινούριο ατμοσφαιρικό , κλειστό  θεατρικό χώρο, στο «κτήμα», 350 μ.  από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού,   και συγκεκριμένα δίπλα στο μινωικό  ιερό «Οικία του Αρχιερέα» που βρίσκεται στην είσοδο του «κτήματος». Οδηγίες προσέλευσης  στο θέατρο καθώς και πληροφορίες και κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά στο 6944 950683. 

10 εικονες του ερωτα

10 εικονες του ερωτα, by chara

Παραστάσεις:  Παρασκευή 4  και  11 Δεκεμβρίου 2015 , Ώρα: 9:30 μ.μ.
                           Κυριακή  6  και  13  Δεκεμβρίου 2015, Ώρα 7:00 μ.μ.
Θέατρο: «το κτήμα» (κλειστός χώρος) Κνωσός-Ηράκλειο
Γενική είσοδος: 10 ευρώ (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 6944 950 683)

Σύλληψη-σκηνοθεσία-ερμηνεία: Εύα Ψυλλάκη
Πιάνο: Γιάννης Κιαγιαδάκης
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Σκυτάλη

Κρήτη

Ηράκλειο

Σκρέκας: Στο Ηράκλειο με φόντο τους Δασικούς Χάρτες που ... καίνε - φώτο

Μέτρα ασφάλειας για την επίσκεψη του Υπουργού στην Αποκεντρωμένη

Στο Ηράκλειο συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στην Κρήτη, μετά τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών και συσκέψεων με  τοπικούς φορείς, συνεταιριστικές οργανώσεις και αγροτικούς συλλόγους και επίκεντρο το "φλέγον" ζήτημα των δασικών χαρτών.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης όπου συναντήθηκε με Βουλευτές του Νομού.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τη Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Δήμαρχους του Νομού Ηρακλείου και τον Διευθυντή Δασών.

Αμέσως μετά θα παρευρθεί σε σύσκεψη με Εκπροσώπους Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Αγροτικών Συλλόγων ενώ το μεσημέρι θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, τον Δικηγορικό Σύλλογο και το Τεχνικό Επιμελητήριο.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Γαύδος: Γυναίκα εγκλωβισμένη σε γκρεμό μετά από τροχαίο

Κρήτη: 19χρονη διοργάνωσε "κορωνοπάρτι" με 21 καλεσμένους!

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου