Ηράκλειο

Κρητικά και άλλα

Ηράκλειο: Μια ξεχωριστή βραδιά με την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

xaralampidis.jpg

Η Εταιρεία Ελληνικής Γλώσσας και μουσικής διοργανώνουν μια ξεχωριστή βραδιά με την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Χαραλαμπίδη με τίτλο: «Μακεδονικότητα- Οικουμενικότητα- Ελληνικότητα»

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σημερα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης θα αναλάβει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ηρακλείου Δια Βίου Μάθησης - Καινοτομίας, κ. Γιώργος Βλαχάκης.

«Η Ιστορική αμάθεια, η ιστορική λογιστική και η προκρούστεια λογική, προβάλουν με χαρακτηριστικό κυνισμό: Δώστε ένα όνομα. Αγνοούν όμως ότι η ιστορία δεν ανέχεται λογιστές, προκρούστες και αδαείς. Έρχεται η στιγμή που τους τιμωρεί. Το κακό είναι ότι αυτές οι ελειμματικές προσεγγίσεις κατοικούν σήμερα στους διεθνείς αλλά και τους εθνικούς θεσμούς.
Στο πρόβλημα των Σκοπίων δεν κρίνεται μόνο μια τοπική υπόθεση, μια τοπική διάσταση αλλά μια οικουμενική, παγκόσμια και περιφερειακή.
Αυτός είναι ο λόγος που στα δύο κείμενα του βιβλίου η οικουμενικότητα και η περιφεριακότητα προηγούνται του τοπικού. Το τοπικό, το όνομα οφείλει να επαναφέρει, να νοηματοδοτεί, να προεκτείνει και τροφοδοτεί την περιφερειακότητα, τις νέες, τις μελλοντικές συναντήσεις, συμβιώσεις και οσμώσεις των λαών της χερσονήσου του Αίμου. Το ειρηνικό μέλλον και την διαρκή σταθερότητα και ευμερία της», αναφέρει χαρακτηριστικό απόσπασμα του προλόγου του βιβλίου

Κρήτη

Ηράκλειο

Χερσόνησος: Στύλος της ΔΕΗ πλάκωσε αυτοκίνητο - φώτο

Ανισαράς Χερσονήσου.

Μία πτώση που προκάλεσε πολύ … θόρυβο και ευτυχώς δεν επέφερε τραυματισμούς, σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή του Ανισαρά, στα Αγριανά του Δήμου Χερσονήσου όταν ένας διπλός στύλος της ΔΕΗ πλάκωσε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Το συμβάν έγινε το μεσημέρι με τις δύο κολώνες της ΔΕΗ να παρασέρνουν αρχικά ένα τοιχίο το οποίο λειτούργησε ως ντόμιο «φθάνοντας» έως το αυτοκίνητο, στο οποίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Πάντως, η παρουσία του αυτοκινήτου- χωρίς ευτυχώς στην καμπίνα του να υπάρχουν επιβάτες- συγκράτησε την … απόλυτη πτώση του στύλου, ο οποίος μαζί με τα ηλεκτροφόρα καλώδια δεν έπεσαν στο έδαφος αλλά παρέμειναν εναερίως!

 

Από τον θόρυβο και τη θέα της πτώσης οι περίοικοι θορυβήθηκαν και η πρώτη τους σκέψη ήταν το «κακό που θα είχε συμβεί» εάν ο διαβρωμένος στύλος έπεφτε σε περαστικούς ή διερχόμενα οχήματα.

Λίγη ώρα μετά το συμβάν στο σημείο έφτασε και εργολάβος από τον ΔΕΔΔΗΕ, για την αποκατάστασης της ζημιάς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη - Ένοπλες Δυνάμεις: Νέο κέντρο αριστείας εγκρίθηκε από το NATO

Κρήτη - κορωνοϊός: 16 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ολοκαύτωμα: Η Εσθήρ Κοέν ήταν η τελευταία Ελληνίδα επιζώσα του Άουσβιτς (βίντεο)