Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικο κέικ σοκολάτας

Χριστουγεννιάτικο κέικ σοκολάτας.jpg
 clock 10:50 | 24/12/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Αν σε ένα κέικ δεν μπορούν να αντισταθούν τα παιδιά, είναι σίγουρα το κέικ σοκολάτας. Εδώ το δίνουμε στη Χριστουγεννιάτικη εκδοχή του!

Υλικά

  • 300γρ. Φαρίνα 
  • 320γρ. ζάχαρη
  • 5 αβγά μέτρια
  • 110γρ. βούτυρο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 165γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 45γρ. Κακάο  + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 30ml ηλιέλαιο

 

Για το γλάσο και τη διακόσμηση

  • 200γρ. Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες 
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • καρυδόψιχα (προαιρετικά)
  • σπόρους ροδιού (προαιρετικά)

 

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Λιώνετε τα 110γρ. βούτυρο σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τα 45γρ. Κακάο και το ηλιέλαιο στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά να αφρατέψουν και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια ρίχνετε τη Φαρίνα

 και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε το μίγμα του κακάο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Το ξεφουρνίζετε και το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο:

Λιώνετε τη Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες σε μπεν μαρί και προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Όσο είναι ακόμη ρευστό το γλάσο, το ρίχνετε λίγο λίγο πάνω από το κρύο κέικ. Εάν θέλετε διακοσμείτε την επιφάνεια του με καρυδόψιχα και σπόρους ροδιού.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis