Γυναίκα

Υγεία

Ποιο φρούτο- θαύμα προστατεύει την όραση

poio_froyto_thayma_prostateyei_tin_orasi.jpg

Το φρούτο αυτό που όχι μόνο κάνει καλό στην υγεία, όπως όλα τα φρούτα, αλλά και στην προστασία της όρασής μας, το καταναλώνουν ελάχιστοι.
Κάνει θαύματα και οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό.
Ο λόγος γίνεται για το ακτινίδιο, το φρούτο που προέρχεται από τη νότια Κίνα.
Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε νερό, ενώ η αντιοξειδωτική του δράση κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο έναντι των άλλων φρούτων.
Μάλιστα το ακτινίδιο περιέχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από ότι το πορτοκάλι.
Επίσης η περιεκτικότητά του σε φυτοχημικές ουσίες με αντιοξειδωτική δράση, όπως είναι η λουτεΐνη και η ζεοξανθίνη και αποτελούν ασπίδα για την όρασή μας.
Η κατανάλωση ακτινιδίων επίσης φαίνεται να βοηθά στην πρόληψη καταρράκτη και γλαυκώματος.

Δείτε επίσης: Βότανο Βελτιώνει την Όραση ακόμα & σε άτομα άνω των 70 ετών!​

via

Υγεία

Έρευνα-κορωνοϊός: Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν τα τυπικά συμπτώματα

παιδιά - self test

Η πλειονότητα των παιδιών που μολύνονται από τον κορωνοϊό δεν εμφανίζουν μόνο τα τυπικά συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα ή δύσπνοια, αλλά ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη δείχνει ότι αν και τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να αρρωστήσουν βαριά από Covid-19 και να χρειαστούν εισαγωγή σε ΜΕΘ, συνήθως έχουν μία πιο ήπια εξέλιξη της νόσου σε σχέση με τους ενήλικες, καθώς και χαμηλότερη θνητότητα. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συχνή απουσία τυπικών συμπτωμάτων στα παιδιά απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση από τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, καθώς και συχνή διενέργεια τεστ στους μαθητές.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», ανέλυσαν στοιχεία για 12.306 παιδιά με διαγνωσμένη Covid-19. Τα 672 (ποσοστό 5,5%) χρειάστηκαν εισαγωγή στο νοσοκομείο και από αυτά τα 118 (18%) εισήχθησαν σε ΜΕΘ, ενώ τα 38 (4%) διασωληνώθηκαν. Ο κίνδυνος νοσηλείας, εισαγωγής σε ΜΕΘ και διασωλήνωσης ήταν ίδιος για τα αγόρια και τα κορίτσια.

Διαπιστώθηκε ότι το 18,8% των παιδιατρικών ασθενών ανέφεραν συμπτώματα πυρετού, κόπωσης, πόνων στους μυς ή στις αρθρώσεις, καθώς και διαταραχών όσφρησης ή γεύσης. Το 16,5% είχαν αναπνευστικά συμπτώματα (βήχα, δύσπνοια κ.ά.), το 14% γαστρεντερικά συμπτώματα (ναυτία, εμετό, διάρροια κ.ά.), το 8% δερματολογικά συμπτώματα όπως εξανθήματα και το 4,8% νευρολογικά (κυρίως πονοκεφάλους).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καναδάς: Αλμπέρτα και Οντάριο σταματούν τη χορήγηση του AstraZeneca

Κορωνοϊός: Μια δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει συστήνει η Επιτροπή Εμβολιασμών

Κορωνοϊός: Μεταδίδουν τον ιό οι εμβολιασμένοι;