Γυναίκα

Fitness

Πώς θα χάσετε κιλά ενώ κοιμάστε

γυναίκα-ύπνος.jpg

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση των κιλών, όπως το άγχος και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής.

Ωστόσο, οι άνθρωποι σήμερα έχουν μεγαλύτερη επίγνωση των κινδύνων που συνδέονται με την αύξηση του σωματικού βάρους και γι 'αυτό πολλοί έχουν ήδη ξεκινήσει να προσέχουν τη διατροφή τους. 

Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου, ώστε να μπορείτε να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε.

Κατεβάστε τον θερμοστάτη. Γνωρίζατε ότι ο ύπνος σε ένα δροσερό δωμάτιο μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα σας θα αυξήσει τη θερμοκρασία, που σημαίνει ότι θα κάψει περισσότερο λίπος.

Προγραμματίστε τον ύπνο. Η έλλειψη ύπνου αποσυντονίζει τον ανθρώπινο μεταβολισμό και μειώνει τον αριθμό καύσης των θερμίδων, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες. Ο οργανισμός «καίει» λιγότερες θερμίδες κατά την διάρκεια του διαταραγμένου ύπνου από ό,τι συνήθως με αποτέλεσμα να ενισχύεται η τάση για παχυσαρκία.

Να κοιμάστε με σβηστά τα φώτα. Υπάρχουν πολλές πηγές φωτός που μπορούν να διεισδύσουν στην κρεβατοκάμαρά μας, όπως το ψηφιακό ξυπνητήρι, το φως του κινητού κ.α. Αυτές οι πηγές φωτός μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο σας καθώς το σώμα σας τείνει να ανταποκρίνεται όταν υπάρχει φως. Απενεργοποιώντας οποιαδήποτε φωτεινή πηγή στο δωμάτιό σας ή βάζοντας κουρτίνες στα παράθυρα, θα κοιμάστε στο σκοτάδι και είναι λιγότερο πιθανό να κερδίσετε βάρος.

Απενεργοποιήστε τα gadget σας. Οι περισσότεροι τείνουν να χρησιμοποιούν τα gadget ενώ βρίσκονται στο κρεβάτι, αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί πραγματικά να σας βλάψει μακροπρόθεσμα επειδή το μπλε φως που εκπέμπεται από αυτά τα gadgets μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή μελατονίνης του σώματός σας, που μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας. Απενεργοποιήστε το smartphone και το tablet σας εάν θέλετε να κοιμηθείτε καλύτερα.

Κάντε ένα ζεστό ντους. Ένα άλλο τέχνασμα για να κοιμηθείτε καλύτερα είναι να κάνετε ένα ζεστό ντους πριν πάτε για ύπνο. Η ζεστή θερμοκρασία μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τους μυς. 

Τέλος προσπαθήστε να τρώτε 3 με 4 ώρες πριν πέσετε για ύπνο, για αν διευκολύνετε την πέψη. Όταν τρώτε ένα μεγάλο γεύμα και πηγαίνετε αμέσως για ύπνο, το σώμα σας προσπαθεί όλο το βράδυ να το χωνέψει, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κοιμηθείτε. 

 

via

Γυναίκα

Τα Ζώδια σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 

καλοκαίρι διακοπές θάλασσα κολύμπι

Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις

Κριός
Όταν θέλεις να κάνεις κάτι είναι πολύ εύκολο να εκλάβεις την αδιαφορία κάποιου ή την αποτυχία να ασχοληθεί ως επιβεβαίωση. Δεν είναι.

Ταύρος
Αν ξεκινάς από το αρνητικό, με αρνητική διάθεση, καλύτερα να κρατήσεις και τις προσδοκίες σου αρνητικές.

Δίδυμοι
Ok, σε μερικά πράγματα ξεκινάς κι όπου σε βγάλει ο δρόμος. Σε άλλα καλό είναι να ξέρεις τι σου γίνεται οικονομικά και συναισθηματικά. Προσοχή στην δεύτερη κατηγορία.

Καρκίνος
Ορισμένες φορές είναι καλό να κάνεις κάτι χωρίς να ενδιαφέρεσαι τι θα πιστέψουν/πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι. Στην καριέρα και τον γάμο σου, χρειάζεται να ξέρεις τι είναι τι.

Λέων
Μάλλον αξίζει να διερευνήσεις μια καινούργια δυνατότητα αν το μόνο που μπορεί να σου στοιχίσει είναι μια ρουτίνα και καταστάσεις που δεν εκτιμάς ιδιαίτερα.

Παρθένος
Εάν κάνεις κάποια επιχειρηματική κίνηση ή επιδιώκεις μια σχέση χάριν σεξ, δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα η δημιουργικότητα στην πρώτη περίπτωση, ο έρωτας στην δεύτερη.

Ζυγός
Δεν αξίζει να αποφύγεις τον ανταγωνισμό ή τη σύγκρουση αν ο τρόπος να το κάνεις είναι συρρίκνωση και πίεση στο μη περαιτέρω.

Σκορπιός
Το γοργόν και χάριν έχει, ειδικά όταν βασικά έχεις προετοιμάσει μια κίνηση τρεις αιώνες. Αν δεις άνοιγμα, δράσε.

Τοξότης
Και λυρισμοί και μεγάλες κινήσεις στον έρωτα και η άνεση της παντόφλας και η ανεκτικότητα του Γκάντι από πλευράς συντρόφου δεν γίνεται.

Αιγόκερος
Αν αποφασίσεις να ξεμοντάρεις τα πάντα στο σπίτι, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, δεν γίνεται να διατηρήσεις τα προσχήματα, είναι ανεδαφικό.

Υδροχόος
Καινούργιες γνωριμίες, ασχολίες και κύκλος, συνεπάγεται ότι κλείνεις και κάποιους παλιούς ή ότι κλατάρεις από τα πάρα πολλά.

Ιχθύες
Το «θέλω κάτι και το θέλω τώρα» δεν γίνεται να συμβαδίσει με εγγυήσεις για το μέλλον και δικλείδες ασφαλείας. Εκτός αν έχεις σχέδιο. Έχεις;