Γυναίκα

Fitness

Η νόστιμη τροφή που κόβει την πείνα και βοηθά στο αδυνάτισμα

τροφη-αδυνατισμα.jpeg

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutrients από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Illinois εξέτασε 31 υπέρβαρους ενήλικες να τρώνε είτε ένα γεύμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, με 76% υδατάνθρακες, λιπαρά 14% και συνολικά 680 θερμίδες ή ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και μειωμένους υδατάνθρακες. Σε αυτά τα γεύματα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τα άτομα έφαγαν είτε μισό αβοκάντο, για ένα γεύμα που ήταν περίπου 40% λίπος και 51% υδατάνθρακες ή ένα ολόκληρο αβοκάντο. Έπειτα, κλήθηκαν να αξιολογήσουν το αίσθημα κορεσμού.

Οι συμμετέχοντες υποστήριξαν ότι τα γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά τούς έκαναν να νιώθουν χορτάτους για περισσότερη ώρα. Στη συνέχεια οι ερευνητές εξέτασαν τα αμινοξέα που μας κάνουν να νιώθουμε πλήρεις και τα βρήκαν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σε όσους κατανάλωσαν αβοκάντο. Αντίθετα, βρήκαν υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης, που μπορεί να αυξήσουν την όρεξη σε άτομα που δεν έτρωγαν αβοκάντο.

Συμπερασματικά, όλα τα καλά λιπαρά, όπως το αβοκάντο, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της υπερκατανάλωσης τροφής και το αδυνάτισμα, σε αντίθεση με τα κορεσμένα λιπαρά, όπως τα ζωικά λίπη, που σχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα και διάφορες μορφές καρκίνου.

Γυναίκα

Mai: Mια γυναικεία τσάντα που συναρμολογούμε στο σπίτι

mai

Το ιαπωνικό στούντιο design Nendo σχεδίασε μια συλλογή τσαντών από ένα μόνο φύλλο δέρματος η κάθε μία, κομμένο με λέιζερ, τις οποίες ο αγοραστής μπορεί να συναρμολογήσει στο σπίτι. Λόγω της σύνθεσής της, η τσάντα πήρε το όνομα «Mai», από την ιαπωνική λέξη «ichi-mai» (ένα φύλλο).

Οι Mai διατίθενται στους αγοραστές τους σε επίπεδη μορφή. Με το που παραλάβει την τσάντα, ο πελάτης μπορεί να τη διπλώσει και συναρμολογήσει, δίνοντάς της τρισδιάστατη μορφή.

Είναι διαθέσιμες σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, συμπεριλαμβανομένων του μουσταρδί, σκούρο καφέ, χακί και γαλαζοπράσινο. Η βαφή του δέρματος γίνεται με τανίνη φυτικής προέλευσης.

Το στούντιο Nendo δημιούργησε τη Mai για την ιταλική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου «Up To You Anthology» (εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2019) η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να σχεδιάσουν τη δική τους τσάντα ή να αγοράσουν κάποια που γνωστοί ντιζάινερ έχουν σχεδιάσει. «Η εταιρεία είναι μοναδική ως προς το ότι δεν περιορίζεται σε επαγγελματίες σχεδιαστές και είναι ανοιχτή σε σχεδιαστικές προτάσεις από τον οποιονδήποτε» σχολίασε, μιλώντας στο Dezeen, ο ιδρυτής του Nendo, Oki Sato.