Ελλάδα

Θετικός στον κορωνοϊό αστυνομικός- Σε κατ' οίκον περιορισμό συνάδελφοί του

Συλλήψεις - αστυνομικοί

Αστυνομικός που υπηρετούσε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και πρόσφατα αποσπάστηκε σε αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου είναι ο άνδρας που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι στο αρχικό τεστ ο 40χρονος αστυνομικός βρέθηκε αρνητικός, αλλά η κλινική του εικόνα, ήταν η αφορμή να επαναυποβληθεί στο διαγνωστικό τεστ. 

Όταν βρέθηκε θετικός σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές αρχές. Άμεσα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του. Μπήκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό συνάδελφοι του από το αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου καθώς και αστυνομικοί της διεύθυνσης αστυνομίας βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός νοσηλεύεται με πνευμονία ωστόσο η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται. 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πως θα ταξιδεύουν οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών προς τα νησιά

self test covid

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι πριν την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. 

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ που εκδόθηκε στις 24/7/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών