Ελλάδα

Τραγωδία: Νεκρό ζευγάρι από φωτιά στο σπίτι τους (βίντεο)

σπίτι φωτιά

Νεκρό εντοπίστηκε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα πέμπτου ορόφου στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Απέλλου και Σβώλου στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει στο Twitter η πυροσβεστική βρέθηκαν δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους , κατά το στάδιο κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η φωτιά όπως φαίνεται στο βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr κατακαίει το διαμέρισμα και καίγονται επίσης και οι τέντες. Στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα και 24 πυροσβέστες.

 

 

 

Ελλάδα

Οι Τούρκοι θέλουν έρευνες πετρελαίου στα 6 μίλια, κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη

Γιαβούζ

Ζωηρό προβληματισμό πυροδοτεί το γεγονός ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα έξι ναυτικά μίλια.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν επτά αιτήματα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς την γενική διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας. 

Η τουρκική εταιρεία καταθέτει, δηλαδή, αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Οι περιοχές αυτές είναι Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα 6 ναυτικά μίλια
Οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα 6 ναυτικά μίλια

Η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα έξι μίλια, ενώ με αυτήν την κίνηση δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική.

Ακόμη δεν έχει δοθεί η άδεια γι αυτό. 

Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Τα σημεία του τουρκικολιβυκού μνημονίου μένουν έξω.