Ελλάδα

Τι πραγματικά ισχύει με το δημοσίευμα της Sun για τα ελληνικά νησιά και την βρετανική λίστα

τουρισμός διακοπές νησιά

Ουδεμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση στην Ελλάδα υπάρχει μέχρι στιγμής αναφορικά με το δημοσίευμα της βρετανικής Sun ότι η Βρετανία θα θέσει εκτός της δικής της πράσινης λίστας τα νησιά της Ελλάδας από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, οπότε και αναμένεται να επιτραπούν τα ταξίδια για τους Βρετανούς στο εξωτερικό.

Το δημοσίευμα της βρετανικής tabloid έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλη την τουριστική αλυσίδα σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που η βρετανική αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για τη χώρα μας με κοντά στα 3,5 εκατ. τουρίστες, υπό συνθήκες- πάντα- κανονικότητας με εισπράξεις 2,6 δισ. ευρώ.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες στους εγχώριους τουριστικούς φορείς για το αν τα ελληνικά νησιά (όπως και αυτά της Ισπανίας) μένουν πράγματι εκτός, όπως αναφέρει η Sun.Όπως είναι γνωστό, το ελληνικό πρόγραμμα εμβολιασμών προχωρεί με γρηγορους ρυθμούς - μόνον εντός του Μαϊου, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί- ενώ στα μικρότερα νησιά εμβολιάζεται το σύνολο των κατοίκων, προκειμένου να κερδίσουν τον τίτλο της covid free περιοχής. 

Οι Βρετανοί πάντως βρίσκονται προ των πυλών για τις επίσημες ανακοινώσεις αναφορικά με την «πράσινη λίστα» των χωρών για τις οποίες δε θα απαιτείται η καραντίνα με την επιστροφή τους στη χώρα, με τη βρετανική κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει ότι το πρώτο «άνοιγμα» για τα ταξίδια στο εξωτερικό προγραμματίζεται στις 17 Μαΐου.

Η πράσινη λίστα της Βρετανίας αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες εντείνονται συνεχώς οι πιέσεις ώστε να έρθουν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι ανακοινώσεις για να υπάρχει και το περιθώριο προγραμματισμού.

Εξ’ ού και τα δημοσιεύματα στη χώρα για τις χώρες που μένουν εκτός, με τους Βρετανούς να περιμένουν από μέρα σε μέρα τις «πράσινες χώρες» τις οποίες θα μπορούν να επισκεφθούν και κατά την επιστροφή τους, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τεθούν σε καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρναουτάκης στην Telegraph: "Η Κρήτη είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός"

Τουρισμός: Στο Ηράκλειο η πρώτη πτήση της TUI από Γερμανία

Daily Telegraph για Κρήτη: «Πρωταθλήτρια» Ελλάδος στη γαστρονομία

 

Ελλάδα

Υπόθεση Βαλυράκη: Μηνύει Εισαγγελέα και Λιμενικό η οικογένεια

Σήφης Βαλυράκης

Ο Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, αδελφός της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Μαΐου πέρασε το κατώφλι του Αρείου Πάγου. Κατέθεσε μήνυση κατά  παντός υπευθύνου Εισαγγελικού Λειτουργού  καθώς και κάθε άλλου προανακριτικού υπαλλήλου που χειρίζεται την υπόθεση για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρει ότι μετά την κατάθεση και του δεύτερου αυτόπτη μάρτυρα, που μίλησε αρχικά στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», οι δράστες είναι γνωστοί στις Αρχές και έχουν κατονομαστεί.

«Παρότι υπάρχουν αυτές οι εξελίξεις, προκλητικά οι αρμόδιες Αρχές βραδυπορούν, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να χάνονται ή να κινδυνεύουν να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά μέσα και στοιχεία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεοδώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Πώς έκαναν "φτερά" από τον λογαριασμό επιχειρηματία πάνω από 13.000 ευρώ

Ηράκλειο: "Πικρός" καφές για τον ιδιοκτήτη καφενείου

Κρήτη: Μπήκε στο σπίτι με σκοπό να κλέψει, αλλά... βρήκε τον μπελά του