Ελλάδα

Συνταξιούχος μήνυσε τράπεζα για παράνομη μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων!

trapezes-630x400.jpg

Πολλοί δανειολήπτες κατακλύζονται καθημερινά από επιστολές τραπεζικών ιδρυμάτων περί μεταβίβασης προσωπικών τους δεδομένων σε ξένες εταιρίες ειδικού σκοπού  ή άλλων funds.

Μία τέτοια επιστολή έλαβε και  Λαμιώτης συνταξιούχος ο οποίος προέβη σε μηνυτήρια αναφορά στον κ. Εισαγγελέα Λαμίας για να διερευνηθεί το παράνομο της μεταβίβασης των προσωπικών του δεδομένων σε Τρίτη εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα το εξωτερικό , επικαλούμενος το άρθρο 38 του νέου Νόμου 4624/2019 , αφού όπως εκθέτει γνωστή τράπεζα θεωρεί ότι παραβίασε τα προσωπικά του δεδομένα μεταβιβάζοντάς τα σε Τρίτη αποδέκτρια , επιχειρώντας  επεξεργασία και συλλογή αυτών χωρίς καμία ενημέρωση ή συγκατάθεσή του.
 

Η Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω Νάντια Β. Γώγουλου που τον εκπροσωπεί δήλωσε στο Lamianow ότι ο εντολέας της κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα με βάση το Νόμο  4624/2019 ώστε να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες οι εκ του Νόμου υπαίτιοι μετά από έρευνα του κ. Εισαγγελέα Λαμίας.

Ελλάδα

Γώγος: Εξετάζουμε νέα μέτρα - Την Πέμπτη η εισήγηση στην κυβέρνηση

χαράλαμπος γώγος

Νέα μέτρα αναμένεται να εισηγηθεί την Πέμπτη στην κυβέρνηση η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν εκτάκτως μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού προκειμένου να σταθμίσουν την κατάσταση και να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Οι εξελίξεις, μετά το «μαύρο» ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς και μετά το ρεκόρ κρουσμάτων σε Αττική όπου εντοπίστηκαν 419 νέες μολύνσεις και 384 στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα 158 στις Σέρρες.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος που βγήκε στο ΣΚΑΪ, διακόπτοντας τη σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους, είπε ότι συζητούν διάφορα μέτρα - συμπληρωματικά μεταξύ τους. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι εάν τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις στην εστίαση, μπορεί να μην απαιτηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας τους. Πιο πιθανό τόνισε είναι ένα μέτρο επιβολής περιορισμών από νομό σε νομό - ιδίως από τους πιο επιβαρυμένους σε άλλους. Τέλος, ερωτηθείς για το γενικό lockdown ο κ. Γώγος απάντησε: «Είμαστε τόσο κοντά όσο και μακριά»

Μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πέφτουν στο τραπέζι τα ενδεχόμενα για επιβολή lockdown στη Θεσσαλονίκη και να μπει νωρίτερα στο επίπεδο 4.

Οι ειδικοί προβληματίζονται έντονα από την επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και ιδίως στη Θεσσαλονίκη. Οπως έγραψε νωρίτερα το iefimerida.gr, πολλοί -ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παν. Αρκουμανέας- εισηγούνται ισχυρά να τεθεί σε καθεστώς lockdown η Θεσσαλονίκη, όπως έγινε και με Γιάννενα, Σέρρες, Κοζάνη και Καστοριά. Είναι άλλωστε ένα μέτρο που έχει αρχίσει να υιοθετείται πλέον και στην Ευρώπη. Μερικό lockdown επιβάλλει η Γερμανία και αναμένεται να ανακοινώσει ο Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία.