Ελλάδα

"Συν-εργασία": Το νέο χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων

Προγραμμα συνεργασια

Ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 31 του μηνός, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, από τους εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Συν-εργασία».

Δικαίωμα ένταξης στον μηχανισμό, έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, που έχουν προσληφθεί με όρους πλήρους απασχόλησης, έως την 30η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα  έχει παραταθεί έως την 31η Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος, εάν πληρούν τα οικονομικά κριτήρια που έχουν τεθεί. Σημειώνεται ότι τα κριτήρια αυτά δεν έχουν αλλάξει και είναι τα ίδια με εκείνα που ίσχυαν για ένταξη στο πρόγραμμα και κατά του μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Πιο αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα του Οκτωβρίου, έχει ως εξής:

Οκτώβριος - α' φάση: Οι αιτήσεις από επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό υποβάλλονται από σήμερα, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Διατηρείται όμως η υποχρέωση γνωστοποίησης εκ των προτέρων κάθε αλλαγής ή τροποποίησης της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, για τον Οκτώβριο.

Σεπτέμβριος -β' φάση: Οι αιτήσεις υποβάλλονται από σήμερα, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου έως και τις 11 Οκτωβρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο - σεισμός: Ξεκίνησαν οι καταγραφές ζημιών στις επιχειρήσεις

Καθηγητής Καρύδης στο Ράδιο Κρήτη: Κατεδάφιση και όχι επισκευή για τα "πληγωμένα" κτίρια

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Άναψαν τα αίματα στη Βουλή: «Ντροπή σας» - «Η ντροπή είναι δική σας»

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη - κορωνοϊός: Από τα μέσα ενημέρωσης έμαθε ο «ασθενής 0» ότι έφερε τη μετάλλαξη Omicron στην Ελλάδα

διαγνωστικο εργαστήριο τεστ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κολυμπάρι Χανίων μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Omicron, στη χώρα μας.

Ο 60χρονος Κρητικός που μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Χανιά και Γιοχάνεσμπουργκ, λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων σε ειδικές αποστολές, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του μαζί με τους δικούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, το γεγονός ότι είναι ο «ασθενής μηδέν» της μετάλλαξης Omicron στην Ελλάδα, το έχει μάθει από τα μέσα ενημέρωσης καθώς μέχρι στιγμής κανένας αρμόδιος δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του, για περισσότερες οδηγίες.

Ο ασθενής κατά την είσοδο του στη χώρα ακολούθησε όλα όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα να κάνει κανονικά rapid test και PCR. Το δείγμα ελήφθη σε εργαστήριο στα Χανιά, το οποίο μόλις πληροφορήθηκε το ταξιδιωτικό ιστορικό του 60χρονου το έστειλε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο εργαστήριο Ιολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - Μετάλλαξη Όμικρον: Με ήπια συμπτώματα στο σπίτι του ο ασθενής

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Κρήτη - κορωνοϊός: 294 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

ESPA BANNER