Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής

Καλατζης
 clock 15:46 | 13/07/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Έφυγε, σήμερα, από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο Γιάννης Καλατζής, ένας από τους πιο δημοφιλής τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού στις δεκαετίες 60' και 70'.

Την είδηση ανέβασε στο facebook ο γνωστός στιχουργός Ηλίας Φιλίππου, ο οποίος και ανέφερε: 
«Σήμερα έφυγε απ'τη ζωή ένας τραγουδιστής που άφησε το δικό του στίγμα την εποχη που ξεκίνησα αυτή τη δουλειά.... ο Γιάννης Καλατζής...Γεννήθηκε στα χρόνια της Κατοχής και ...στη δεκατετία του '70 έκανε αμέτρητες επιτυχίες...ΞΕΝΑΚΙ...ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΛΕΙΔΙΑ,Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ο ΛΟΧΙΑΣ. ΚΥΡΑ ΓΙΩΡΓΑΙΝΑ, ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΜΕ ΛΕΣ,ΔΕΛΦΙΝΙ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ, ΑΣΠΡΑ ΘΑ ΦΟΡΕΣΩ, ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΜΟΥ, κ.λ.π κ.λ.π. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων,χωρίς έπαρση,με ιδιαίτερο χρώμα φωνής που άφησε πίσω του δεκάδες επιτυχίες.....και εδώ και πολλά χρόνια είχε κυρολεκτικά χαθεί απ το μουσικό προσκήνιο
Συλληπητήρια στην οικογένειά του».

Καλατζης

Καλατζης, by gpapadakis

Ο Γιάννης Καλατζής, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943. Η καριέρα του ως τραγουδιστής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο ίδιος ήταν μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη. Ο Καλαντζής αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά είχε συνεργαστεί με τον διάσημο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη. 

Η δημοτικότητά του άρχισε να αυξάνεται και είχε μια παραγωγική συνεργασία με μερικούς από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες της περιόδου - Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός, και Τόλης Βοσκόπουλος. Καλατζής συμμετείχε στο άλμπουμ μαζί με τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Κωχ, η Λίτσα Διαμάντη και ο Κώστας Σμοκοβίτης. Εμφανίστηκε επίσης σε δέκα ταινίες.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis