Ελλάδα

Οι νέοι εθελοντές θέλουν να καθαρίσουν μια λίμνη, πραγματικό στολίδι...

kerkini.jpg

Νέοι εθελοντές από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν και φέτος στον παραλίμνιο καθαρισμό της λίμνης Κερκίνης, που πραγματοποίειται από σήμερα 30 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2018, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν για μια ακόμη χρονιά οι φορείς τουρισμού που δραστηριοποιούνται στη λίμνη, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα προστασίας τους περιβάλλοντος, αλλά και ανάδειξης ενός σημείου αναφοράς για τις Σέρρες, όπως η λίμνη Κερκίνη.

Νέοι άνθρωποι με διάθεση εθελοντικής προσφοράς και με βαθιά ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος θα δώσουν και φέτος το “παρών” στη δράση για τον καθαρισμό της λίμνης, συμβάλλοντος στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής. 26 νεαροί εθελοντές από όλη την Ελλάδα, από 17 έως 22 ετών, θα φιλοξενηθούν στην Κερκίνη και θα παρέχουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους για τη φροντίδα της λίμνης. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις πλούσιες δραστηριότητες που παρέχονται στη λίμνη (βαρκάδες, ποδηλατάδες, πεζοπορίες κ.λπ.) καθώς και εκδρομές σε άλλες περιοχές του νομού Σερρών.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή την εν λόγω δράση, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σερρών κ. Γιάννης Μωυσιάδης τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στηρίζει την προσπάθεια καθαρισμού της Κερκίνης, παρέχοντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προβάλλοντας με κάθε μέσο την πρωτοβουλία. “Η λίμνη Κερκίνη αποτελεί μια περιοχή σπάνιου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και τουριστικό θησαυρό για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Συνεπώς, είναι αυτονόητη η υποχρέωση όλων μας να την προστατεύουμε, να τη φροντίζουμε και να την αξιοποιούμε”, σημείωσε ο κ. Μωυσιάδης.

 

Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέο βίντεο από τη διαφυγή των δύο δολοφόνων

Καραϊβαζ δολοφονία

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της διαφυγής των δύο εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο δείχνει τους δύο άνδρες να βρίσκονται πάνω στο σκούτερ και  να φεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος και έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σπιτιού που βρίσκεται στη γειτονιά του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το Open TV το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί τρία λεπτά μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ και βρισκεται ήδη στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι το μοναδικό που έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ καθώς μέχρι στιγμής το τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει καταφέρει να εντοπίσει πάνω από 100 βίντεο και να έχει χαρτογραφήσει με ακρίβεια τη διαδρομή διαφυγής των δύο εκτελεστών. 

Εκτός από τα βίντεο οι αρχές έχουν στα χέρια τους 22 καταθέσεις αλλά δεν θα μείνουν μόνο σε αυτές. Σύμφωνα με το Open TV έχουν πλούσιο υλικό από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ καθώς από τις επαφές του. Εκεί λοιπόν υπάρχουν ονόματα και τηλέφωνα ανθρώπων που θα κληθούν το επόμενο διάστημα να συζητήσουν με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και αμέσως μετά φανεί εάν θα κληθούν και πάλι στη ΓΑΔΑ. Επίσης οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 30 σκούτερ που τους φάνηκαν ύποπτα χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο των δύο εκτελεστών.

Τέλος σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πάρθηκε η απόφαση να μπει στη μάχη του εντοπισμού των δύο εκτελεστών ένα ειδικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων. Πρόκειται για το Eye 2. Είναι ένα σύστημα ανάλυσης δεδομένων το οποίο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλες υποθέσεις τρομοκρατίας και εγκληματικών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Καραϊβάζ: Όλοι ήξεραν ότι είναι νεκρός, εκτός από τη μητέρα του

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι 9 από τις 10 σφαίρες που δέχθηκε ήταν θανατηφόρες (Βίντεο)