Κοινωνία

Μεζεδοπωλείο έβγαλε φέρετρο στο πεζοδρόμιο: «Η κηδεία της εστίασης» (φώτο+βίντεο)

εστίαση κορωνοϊός

Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο σχολίασε ένα μεζεδοπωλείο στου Ψυρρή, το κλείσιμο της εστίασης.

Από σήμερα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, η εστίαση βάζει λουκέτο λόγω των νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μπορεί βέβαια να υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετούν με delivery ή take away, ωστόσο δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις τέτοια πελατεία και φυσικά δεν μπορούν να συντηρηθούν με αυτό τον τρόπο.

Για αυτό και υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές έλαβε χώρα χθες το βράδυ στου Ψυρρή. Το τελευταίο βράδυ δηλαδή πριν την ενεργοποίηση των μέτρων...

Εκεί λοιπόν οι υπεύθυνοι του μεζεδοπωλείου «Αρόδου» έβγαλαν ένα κανονικό φέρετρο στο πεζοδρόμιο, μπροστά από τα τραπέζια και τις καρέκλες, με τα τρία χαρτιά πάνω που έγραφαν «Η κηδεία της εστίασης».

 

 

 

Να το σατιρίσουμε και λίγο... Από αύριο κλαίμε το "μακαρίτη" #Arodou#

Posted by Αρόδου on Monday, 2 November 2020

 

 

 

 

Ελλάδα

Γεωργιάδης - κορωνοϊός: πότε θα ανοίξει η εστίαση

Κλειστά τα περισσότερα καταστήματα εστίασης στο Ηράκλειο

Όταν η εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέψει, και η επιτροπή εγκρίνει τις προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης θα έρθει και η ώρα της εστίασης. Όμως η ώρα αυτή (για επανεκκίνηση) της εστίασης δεν έχει έρθει ακόμη.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των μέτρων για επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

Υπενθύμισε ότι είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για επιδότηση αγοράς θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου και κάλεσε τους επιχειρηματίες να τα προμηθευτούν για να τα έχουν προς χρήση «όταν θα είμαστε έτοιμοι να επανεκκινήσουμε την εστίαση». «Πρέπει, πρόσθεσε, «να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Ξεκινάμε από το λιανικό εμπόριο που είναι λιγότερο επικίνδυνο καθώς οι κανόνες μπορούν να τηρηθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια».

Ο υπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν εξακολουθούν να θεωρούνται ως πληττόμενες και έχουν τα σχετικά ωφελήματα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση όπως για παράδειγμα μείωση του ενοικίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαρδαλιάς - κορωνοϊός: Κάθε άνοιγμα, εγκυμονεί κινδύνους για αύξηση κρουσμάτων

Παπαευαγγέλου - κορωνοϊός: Χαμογελάμε κάτω από τη μάσκα αλλά... (Βίντεο)