Ελλάδα

Μετανάστες ακρωτηριάστηκαν από κροτίδα στη Χίο

Περιπολικό

Προβληματισμό προκαλεί στην Αστυνομία ο σοβαρός τραυματισμός δύο νεαρών Παλαιστίνιων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ. στην Χίο, οι οποίοι σύμφωνα με εκτιμήσεις ακρωτηριάστηκαν από έκρηξη κροτίδας που περιεργάζονταν.

Κι αυτό, γιατί από τον καταυλισμό των Παλαιστινίων είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια το βράδυ της Ανάστασης, όταν παραδόθηκαν στη φωτιά αντίσκηνα, οικίσκοι και οχήματα. Έτσι, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δυο μετανάστες να τραυματίστηκαν από έκρηξη ισχυρής κροτίδας ή φιάλης γκαζιού που ίσως σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν σε νέα επεισόδια.

Οι Παλαιστίνιοι ηλικίας 24 και 25 χρόνων μεταφέρθηκαν αρχικά στο ιατρείο του Κ.Υ.Τ. και στη συνέχεια στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο Χίου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος ακρωτηριάστηκε στον αντίχειρα του αριστερού χεριού, ενώ ο δεύτερος έχασε δύο δάχτυλα από το ένα χέρι και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή. Σε βάρος τους, πάντως, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας.

Ελλάδα

ΥΠΕΞ: Απορρίπτει στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις για το επεισόδιο στον Έβρο

Έβρος

Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως σημειώνεται επίσης, επισήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρόδος: Στον εισαγγελέα ο 47χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τη σύζυγο του

Έκκληση Σκρέκα λόγω καύσωνα: "Περιορίστε την κατανάλωση ρεύματος"