Ελλάδα

Μαριάς: Όχι στην μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

μαριάς

Για το σοβαρό ζήτημα της μείωσης των κονδυλίων για την νέα ΚΑΠ καθώς και για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων μίλησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς κατά την διάρκεια του συνεδρίου για τις επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ στην Ελλάδα το οποίο διοργανώθηκε από συλλόγους αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής ΠΕ Λάρισας.

 Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς η παγκοσμιοποίηση, το άνοιγμα των αγορών και οι πολυμερείς διεθνείς συμφωνίες τύπου TTIP, διέλυσαν την αγροτική οικονομία της Νότιας Ευρώπης μια και οι Βρυξέλλες μεθόδευσαν την αδασμολόγητη εισαγωγή φθηνών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων των αναπτυσσόμενων χωρών, προϊόντα τα οποία μάλιστα είναι αμφιβόλου ποιότητας και πολλές φορές βλάπτουν σοβαρά την υγεία των καταναλωτών. Το άνοιγμα των αγορών έγινε από τις Βρυξέλλες προκειμένου να μπορούν οι χώρες του Ευρωπαϊκού βορρά να πωλούν τα δικά τους φθηνά αγροτικά προϊόντα.

Ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι το σχέδιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής δεν κινείται στην κατεύθυνση της προστασίας της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής. Εμείς, συνέχισε, πρέπει να πατήσουμε στις νέες αντιλήψεις που διαμορφώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μία σχετική προστασία των ίδιων των πολιτών της και πάνω στο κλίμα που διαμορφώνεται και από τις θέσεις του Γάλλου προέδρου Μακρόν, να διεκδικήσουμε κι εμείς για μία καλύτερη προστασία σε επίπεδο αγροτικών προϊόντων.

Σε σχέση με την ΚΑΠ ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο το οποίο μας παρουσίασε ο κύριος Γιούνκερ οδηγεί σε σημαντική μείωση κονδυλίων στον τομέα της γεωργίας. Αυτό σημαίνει σημαντικό πλήγμα για τους αγρότες του Ευρωπαϊκού Νότου, σημαίνει πλήγμα για τους μικροκαλλιεργητές, σημαίνει πλήγμα για τους ίδιους επίσης τους αλιείς. Και όλα αυτά σε μια φάση απελευθέρωσης του διεθνούς εμπορίου στον πρωτογενή τομέα που οδηγεί στη φτωχοποίηση των αγροτών του Νότου.

 Και ο Νότης Μαριάς πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει διατήρηση ή και αύξηση των κονδυλίων προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, ιδίως στις χώρες οι οποίες υφίστανται τις συνέπειες αυτή τη στιγμή.

Στην συνέχεια ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε τις αθρόες Ελληνοποιήσεις αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων επισημαίνοντας ότι μετά από παρέμβαση του στην Ευρωβουλή στις 3/10/2018 ο Επίτροπος Έτινγκερ προανήγγειλε σχετική παρέμβαση της OLAF.

Τέλος, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι θα συνεχίσει την δράση του στην Ευρωβουλή προκειμένου ο μειωμένος ειδικός φόρος κατανάλωσης που ισχύει για το ούζο να ισχύσει και για το τσίπουρο και για την τσικουδιά.

Επισημαίνεται ότι σήμερα το πρωί ο Νότης Μαριάς επισκέφθηκε τον Τύρναβο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τύρναβου.

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Λήξη συναγερμού με τον 30χρονο που απειλούσε να αυτοκτονήσει

Θεσσαλονίκη

Αίσιο τέλος είχε το περιστατικό με τον 30χρονο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ο οποίος απειλούσε να αυτοκτονήσει από το έκτο όροφο της πολυκατοικίας που διαμένει.

Ήταν γύρω στις οκτώ το πρωί όταν ο 30χρονος βρέθηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας και αρκετές φορές βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το κενό. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, της πυροσβεστικής αλλά και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Οι διαπραγματευτές της Αστυνομίας μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να πείσουν τον 30χρονο άνδρα ο οποίος είναι κωφάλαλος να κατέβει από την ταράτσα. Όταν τον ρώτησαν γιατί ήθελε αυτοκτονήσει, αυτός τους απάντησε ότι οι λόγοι ήταν ο πρόσφατος χωρισμός του και ότι δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ο ίδιος ανέφερε ότι το 2008 πέθανε ο πατέρας του.

Όταν ο 30χρονος κατέβηκε από την ταράτσα της πολυκατοικίας που διαμένει οι αστυνομικοί τον οδήγησαν σε ένα από τα περιπολικά, ενώ ο ίδιος ευχαρίστησε όσους ενδιαφέρθηκαν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα 

Κατάληψη ΑΠΘ: Παραμένουν τα ΜΑΤ πέριξ του Πανεπιστημίου - Συγκεντρώσεις φοιτητών (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Ψάχνουν να βρουν λύση για το κόστος των rapid test στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: 22 ή 29 Μαρτίου άνοιγμα λιανεμπορίου με sms