Ελλάδα

Ληστής βασάνισε 94χρονη μέσα στο σπίτι της

βοηθεια στο σπιτι, ηλικιωμενη

Τον απόλυτο τρόμο έζησε μία 94χρονη με κινητικά προβλήματα, όταν ληστής εισέβαλε στο σπίτι της στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας και την χτύπησε.
Στις 11:30 το βράδυ της Τρίτης, η ηλικιωμένη άκουσε έναν ήχο από το σαλόνι, με δυσκολία σηκώθηκε και είδε τον δράστη, ο οποίος της είπε να του δώσει ότι χρήματα είχε στο σπίτι. Πριν προλάβει να αντιδράσει εκείνος την γρονθοκόπησε και της άρπαξε 350 ευρώ.
"Ακούσαμε 'βοήθεια, βοήθεια, με χτύπησαν, με έσπασαν στο ξύλο, μου τα πήραν όλα, πάρτε την Αστυνομία'. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να φωνάξει τόσο", είπε μία γειτόνισσα της ηλικιωμένης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και σημείωσε ότι η 94χρονη είχε κάνει πρόσφατα χειρουργείο στο πόδι της.
"Ήταν μία γυναίκα που ήθελε βοήθεια δεν μπορούσε να περπατήσει, δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι της. Στο σπίτι έμενε μόνη της και είχε μία γυναίκα που τη φρόντιζε, η οποία εκείνη την ώρα δεν ήταν εκεί. Ήταν σοκαρισμένη, όταν την είδαμε κρυβόταν, φοβόταν" πρόσθεσε.

Ελλάδα

Εστίαση: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις

εστίαση

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων κρατικής επιδότησης των πρώτων υλών για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης, αφού η Κομισιόν έδωσε το «πράσινο φως».

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, την Πέμπτη θα γίνει το τεστ της πλατφόρμας ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 31 Ιουλίου, ενώ τα σχετικά τιμολόγια και αποδείξεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Παράλληλα, η πλατφόρμα θα εμφανίζει το ποσό που δικαιούται κάθε δικαιούχος, ώστε όποιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να το καλύψει να ζητά μικρότερη ενίσχυση.

Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί ανέρχεται στα 330 εκατ. ευρώ και με αυτό αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 34.000 επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης. Στηρίζουμε έμπρακτα την επιστροφή στην κανονικότητα, την ανάκαμψη της οικονομίας και χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οικογένειες».

Με τη σειρά της η Επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, ανέφερε ότι «αυτό το πρόγραμμα ενίσχυσης 500 εκατομμυρίων ευρώ θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βοηθήσει αυτές τις εταιρείες να ανταποκριθούν στις ανάγκες ρευστότητάς τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

ειδησεις σήμερα

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα μείωση στις νοσηλείες

Εργάνη: Ξεκινούν οι δηλώσεις καλλιτεχνών για τον Μάρτιο

Καναδάς: Αλμπέρτα και Οντάριο σταματούν τη χορήγηση του AstraZeneca