Ελλάδα

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Η Εκκλησία επέδειξε γενναιότητα με τις οδηγίες της προς τους πιστούς

Ο κ. Χαρδαλιάς

«Η Εκκλησία επέδειξε γενναιότητα με τις οδηγίες της προς τους πιστούς.  Η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν να πάει στις Εκκλησίες οι οποίες θα είναι κλειστές τη Μεγάλη Εβδομάδα για τους πιστούς» ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος σημείωσε ότι η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου «απευθύνεται στους Μητροπολίτες και όχι στους πολίτες».

Για το ίδιο θέμα ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε : «Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας».

Σε ερώτηση αν υπάρξουν 50-100 πιστοί που θα συγκεντρωθούν έξω απο Εκκλησίες το βράδυ της Μ. Παρασκευής ή του Μ. Σαββάτου και ποια θα είναι η αντίδραση της Πολιτείας, ο Νίκος Χαρδαλιάς εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν πιο... «πιστοί» από τον Αρχιεπίσκοπο και τους Ιεράρχες που μας προτρέπουν να μείνουμε σπίτι. «Δεν πιστευω ότι θα συμβεί αυτό» είπε συγκεκριμένα και σημείωσε όμως με νόημα ότι οι οδηγίες της Ιεράς Συνόδου και του Κράτους πρέπει να τηρούνται ευλαβικά.

Ελλάδα

Πέθανε ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω σε κατάστημα -Έπαθε έμφραγμα

Φορτηγατζής

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Πειραιώς, με έναν οδηγό φορτηγού να χάνει τη ζωή του όταν έπεσε σε πρόσοψη καταστήματος, έχοντας υποστεί έμφραγμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στη βιτρίνα του καταστήματος, το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. 

Από το τραγικό περιστατικό δε σημειώθηκα τραυματισμοί διερχόμενων πεζών.