Ελλάδα

Κορωνοϊός: Drone καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι (βίντεο)

Drone θεσσαλονίκη

 

Ηχητικό μήνυμα με το οποίο καλεί τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι του, μεταδίδει drone στη Θεσσαλονίκη για τον κορωνοϊο. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να μπει «φρένο» στην εξάπλωση κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από τον βαθμό κοινωνικής ευθύνης που θα επιδείξουν οι πολίτες το Σαββατοκύριακο θα εξαρτηθεί αν θα ληφθούν σκληρότερα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων (σ.σ. απαγόρευση κυκλοφορίας).

«Φερόμαστε υπεύθυνα. Τηρούμε τα προληπτικά μέτρα. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες. Μένουμε σπίτι» είναι το ηχητικό μήνυμα που μεταδίδει το drone στη Θεσσαλονίκη για τον κορωνοϊό. Το drone ξεκίνησε την πτήση του από τον Λευκό Πύργο και κινήθηκε κατά μήκος του παραλιακού μετώπου μέχρι το λιμάνι από τη μία πλευρά και μέχρι το Μέγαρο Μουσικής από την άλλη.

Το drone στη Θεσσαλονίκη για τον κορωνοϊό θα συνεχίσει τις πτήσεις όλο το Σαββατοκύριακο τόσο στην περιοχή της Νέας Παραλίας όσο και στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ελλάδα

Οι Τούρκοι θέλουν έρευνες πετρελαίου στα 6 μίλια, κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη

Γιαβούζ

Ζωηρό προβληματισμό πυροδοτεί το γεγονός ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα έξι ναυτικά μίλια.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν επτά αιτήματα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς την γενική διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας. 

Η τουρκική εταιρεία καταθέτει, δηλαδή, αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Οι περιοχές αυτές είναι Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα 6 ναυτικά μίλια
Οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα 6 ναυτικά μίλια

Η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα έξι μίλια, ενώ με αυτήν την κίνηση δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική.

Ακόμη δεν έχει δοθεί η άδεια γι αυτό. 

Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Τα σημεία του τουρκικολιβυκού μνημονίου μένουν έξω.