Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανησυχία για δομή παιδιών με αναπηρία- Εντοπίστηκαν 10 κρούσματα

ραπιντ τεστ

Συναγερμός σήμανε σε δομή περίθαλψης ανθρώπων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, μετά τον εντοπισμό 10 κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κέντρο αποκατάστασης παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία της Πρόνοιας και οι Αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα λόγω της ευαλωτότητας των ατόμων που φιλοξενούνται σε αυτή.

Σχετικά με το πώς εξαπλώθηκε ο ιός στο κέντρο, οι πληροφορίες του ίδιου μέσου κάνουν λόγο για μία νοσηλεύτρια, η οποία είχε νοσήσει χωρίς να το γνωρίζει, υπέγραψε τη σχετική δήλωση ότι δεν πάσχει η ίδια αλλά και κανένα μέλος της οικογένειάς της.

Τελικά, είχαν νοσήσει τουλάχιστον τρία μέλη του οικογενειακού της περιβάλλοντος.

 

 

Ελλάδα

Άρση lockdown: Οι ημερομηνίες για βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, λιανεμπόριο

Άρση lockdown

Με το δεύτερο lockdown εθνικής εμβέλειας να μην αποδίδει όσο και όπως περίμεναν κυβέρνηση και ειδικοί και τους αριθμούς του κορωνοϊού να παραμένουν σε αποκρουστικά υψηλά επίπεδα, προβληματισμός επικρατεί για το πώς και πότε θα πρέπει να γίνει η άρση των μέτρων καθώς και ποιες δραστηριότητες της καθημερινότητας είναι ασφαλές να ανοίξουν.

Η αρχή γίνεται από την ερχόμενη Δευτέρα με τα εποχικά καταστήματα, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς, ενώ οι ημερομηνίες για τις υπόλοιπες δραστηριότητες είναι ακόμη υπό συζήτηση. 

Όπως μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στο OPEN TV, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, δηλαδή ποια καταστήματα και υπηρεσίες θα πάρουν σειρά μετά τα εποχικά καταστήματα.

Σύμφωνα με το OPEN TV, τη σκυτάλη θα πάρουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ανθοπωλεία και λιανικό εμπόριο. Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι η 11η Δεκεμβρίου και η 14η Δεκεμβρίου για το λιανικό εμπόριο, αργότερα τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο, το άνοιγμα αυτό της αγοράς θα γίνει με πολλή προσοχή και περιορισμούς, οι οποίοι επίσης θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Ατμόσφαιρα Χριστούγεννων με λαμπιόνια και δέντρα! (φωτογραφίες)

Βόλος: Ανθρώπινη τραγωδία πίσω από τη φωτιά στη φάτνη - «Έβαλα φωτιά για να ζεσταθώ»

Γεωργιάδης - κορωνοϊός: Με ποια σειρά θα ανοίξουν τα καταστήματα