Ελλάδα

"Καθαρές" οι εξετάσεις γιατρών κα νοσηλευτών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

κορωνοϊός

«Καθαρές» ήταν οι εξετάσεις των γιατρών και των νοσηλευτών που ήρθαν σε επαφή με τον λοιμωξιολόγο που μολύνθηκε με κορωνοϊό στο τμήμα λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Μετά τα 20 χθεσινά δείγματα που βγήκαν αρνητικά αλλά 23 σήμερα που αφορούσαν νοσηλευτές, έδειξαν ότι δεν φέρουν το ιό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Larissanet συνολικά εξετάστηκαν από το εργαστήριο του νοσοκομείου 92 δείγματα που αφορούσαν την Λάρισα, την Θεσσαλία αλλά και άλλες περιοχές τις Ελλάδας όπως τα Γιαννιτσά την Κοζάνη και την Λαμία, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Αυτή την στιγμή παραμένουν στους θαλάμους αρνητικής πίεσης 7 ασθενείς στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Χρήστος Κέλλας. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο βουλευτής της ΝΔ αναμένεται να πάρει εξιτήριο την ερχόμενη εβδομάδα. Ο κ. Κέλλας θα είναι ο πρώτος ασθενής που θα έχει κερδίσει την μάχη με τον κορωνοϊό στην Θεσσαλία όταν βγει από την μονάδα λοιμωδών.

Στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου (στο χώρο της πρώην ΜΑΦ) παραμένουν ο 67χρονος και η 72χρονη από την Λάρισα, η κατάσταση των οποίων χαρακτηρίζεται σταθερή.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Δυο νέα κρούσματα, κανένας καταγεγραμμένος θάνατος

κορωνοϊός ΕΚΑΒ

Δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Κυριακή από το υπουργείο Υγείας για τη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2917, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 636 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1696 (58.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες.