Ελλάδα

Καταργείται η επιδότηση εργατικής εισφοράς

ΙΚΑ - ουρά

Μια «ξεχασμένη» διάταξη, που επί της ουσίας δεν εφαρμόστηκε ποτέ, η επιδότηση εργατικής εισφοράς, πρόκειται να καταργηθεί. Η σχετική εισήγηση έχει ήδη γίνει προς τη διοίκηση του ΙΚΑ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του dikaiologitika.gr έχει γίνει αποδεκτή, γεγονός που σημαίνει ότι στον ασφαλιστικό οδηγό του μεγαλύτερου Ταμείου της χώρας, για το 2016, θα έχει αφαιρεθεί.

Πρόκειται για διάταξη που θεσπίστηκε το μακρινό 2000 και υπό προϋποθέσεις, έδινε το δικαίωμα σε εργοδότες, που έχουν προσλάβει μισθωτούς με τα κατώτερα μισθολογικά όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), να μην καταβάλλουν στο ΙΚΑ την εργατική εισφορά που τους αναλογεί. Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ, αλλά μεταφερόταν χρόνο με τον χρόνο έως σήμερα. Μόνο που τώρα πια, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, διαπίστωσαν το ανέφικτο της διαδικασίας και προτείνουν την κατάργησή της.

Ο λόγος είναι ότι σε μια αγορά εργασίας, όπου οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης «κάνουν θραύση» είναι πρακτικά ανέφικτο να εντοπιστούν οι εργαζόμενοι εκείνοι που αμείβονται με τα κατώτατα όρια της ΕΓΣΣΕ (586 ευρώ μικτά και ειδικά για νέους έως 25 ετών, 511 μικτές αποδοχές), έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην συγκεκριμένη περικοπή. Ακόμα όμως και αν κάτι τέτοιο μπορούσε να καταστεί εφικτό, δεν μπορεί να πιεστεί ο εργοδότης να καταβάλλει το ποσά αυτά που θα κερδίσει από μη καταβολή του μη μισθολογικού κόστους, στους εργαζόμενους.

Έτσι, επί της ουσίας, οι εργαζόμενοι δεν κερδίζουν το παραμικρό, αλλά και το ΙΚΑ, θα καταγράψει απώλειες εσόδων, δίχως αντίκρυσμα.

Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου της Ομάδας "Ζευς" (βίντεο)

Ομάδα Ζευς

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας σκόρπισε ο πιλότος του F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε την ώρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή βρέθηκε στο μάτι των εχθρών πάλεψε και νίκησε» είπε ο πιλότος του αεροσκάφους και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά για να κλείσει τον χαιρετισμό του:

«Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

 

 

Το F-16 εκτέλεσε αρχικά κατακόρυφους ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη. Το αεροσκάφος στη συνέχεια έκανε τρεις ελιγμούς γύρω από τον άξονα του επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του αεροσκάφους.

Στο πιλοτήριο του ελληνικού μαχητικού που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης για την 28η Οκτωβρίου ήταν ο 37χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα.

Εντυπωσιακές επίδειξεις από το Spitfire

 

 

Η από αέρος παρέλαση είχε και άρωμα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού πάνω από τη Θεσσαλονίκη πέταξε και το ιστορικό αεροσκάφος Spitfire, για πρώτη φορά στην ιστορία με ελληνικά χρώματα.

Πτώση αλεξιπτωστή και παράδοση της σημαίας στην ΠτΔ

Στον προγραμματισμός του ΓΕΕΘΑ ήταν και οι εντυπωσιακές ρίψεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της Ελληνικής Σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είμαστε περήφανοι για εσάς», ανέφερε, συγκινημένη, η ΠτΔ προς τους αλεξιπτωτιστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο - 28η Οκτωβρίου: Με υπερηφάνεια η παρέλαση (φωτογραφίες)

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό "ΟΧΙ" των Ελλήνων

 

 

 

 

ESPA BANNER