Ελλάδα

Κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του

φωτιά, πυροσβεστική

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Μυτιλήνη με έναν άνδρα να ανασύρεται νεκρός μέσα από το σπίτι του, ύστερα από φωτιά.

Το σπίτι στην οδό Κεφαλληνίας στη Μυτιλήνη τυλίχθηκε στις φλόγες και ο άτυχος άνδρας που έμενε εκεί με την γυναίκα του δεν κατάφερε να βγει από το σπίτι.

Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε από την πυροσβεστική και νοσηλεύεται.

Στο σημείο επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Ελλάδα

Η βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά από ψηλά (βίντεο)

Καστροπολιτεία του Μυστρά

Ένα μοναδικό βίντεο με μαγευτικά πλάνα της βυζαντινής καστροπολιτείας του Μυστρά από ψηλά, βιντεοσκόπησε με drone και παρουσιάζει η ομάδα Up Stories.

Ο Μυστράς, ένα απομονωμένο βουνό, ύψους 634 μ., ανήκει στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου κοντά στην αρχαία Σπάρτη και αποτελεί μία πολύ ισχυρή στρατηγική θέση.

Η ιστορία «της νεκρής πολιτείας» σήμερα του Μυστρά αρχίζει από τα μέσα του 13ου αιώνα, όταν ολοκληρώθηκε η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους. Οι Φράγκοι επέλεξαν να χτίσουν το κάστρο τους στον Μυστρά, στον απότομο και φυσικά οχυρό λόφο. 

Στην κορυφή του λόφου υψώνεται η ακρόπολη, το φράγκικο κάστρο. Ακολουθούν, χαμηλότερα, δύο σειρές τειχών, που ενισχύουν ουσιαστικά τη φυσική οχύρωση του λόφου. Λόγω των απότομων απολήξεων του βράχου, η πλαγιά δεν οχυρώνεται σε όλο το μήκος της, παρά μόνο στα ευάλωτα σημεία της.