Ελλάδα

Η πρώτη γυναίκα Ταξίαρχος στην Πυροσβεστική

πυροσβεστική υπηρεσία

Οι κρίσεις στην πυροσβεστική προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και τα σχετικά Π.Δ. των προαγωγών και των αποστρατειών έχουν σταλεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, για υπογραφή κι επικύρωση.

Ανάμεσα στα ονόματα που παίρνουν προαγωγή, κρύβεται μία ιστορική στιγμή για το σώμα, καθώς για πρώτη φορά καταλαμβάνει το βαθμό του ταξίαρχου μία γυναίκα. Πρόκειται για την Καλλιόπη Σαΐνη, η οποία υπηρέτησε στο παρελθόν σε σημαντικές θέσεις, μεταξύ των οποίων και ως εθνικός εκπρόσωπος στην γ.γ. πολιτικής προστασίας, όπως αναφέρει το bloko.

Πολλά εθνικά σχέδια έχουν την υπογραφή της, ενώ σημειώνουμε ότι ο δικός της σχεδιασμός για τη διασπορά των εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης χαράχτηκε πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες κι εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ τιμήθηκε με βραβείο για την εθνική κι ευρωπαϊκή προσφορά της από τη γαλλική πρεσβεία.   

Ελλάδα

Κρήτη: Από μέσα Μάη θα φτάνουν κρουζιέρες από γερμανικές εταιρείες

 Costa Luminosa-κρουαζιεροπλοιο

 Οι γερμανικές εταιρίες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες.

   Η TUI Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από την Κρήτη, με σταθμούς είτε στη Ρόδο, τον Πειραιά και τα Χανιά, είτε στην Κέρκυρα, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Υπάρχουν έξι ανοιχτές ημερομηνίες για τις οποίες μπορούν να γίνουν ήδη κρατήσεις.

   Η Aida Cruises θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις από τις 20 Απριλίου και από τις 23 Μαΐου θα πραγματοποιεί επταήμερες κρουαζιέρες από την Κέρκυρα, με προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Έως τις 22 Οκτωβρίου θα δοθούν συνολικά 22 ημερομηνίες.

   Οι δύο εταιρίες ζητούν προς το παρόν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για κορονοϊό πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα διενεργούν και τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: "Θύελλα" από τελεσίγραφο της ΕΤΑΔ - Ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Κρήτη - κορωνοϊός: Ακόμη μία "πρωτιά" των Ηρακλειωτών στα πρόστιμα

Κρήτη: Χειροδικίες, μηνύσεις και καταλήψεις για τα self test