Ελλάδα

Η ΕΛ.ΑΣ φοβάται για αύξηση των καταδρομικών επιθέσεων

καρέ - καρέ η επίθεση κουκουλοφόρων

Επίδειξη δύναμης κάτω από την μύτη της αστυνομίας έκαναν οι αντιεξουσιαστές χθες που κατάφεραν 21:00 να κάνουν χτύπημα και καταδρομική στην «καρδιά» της Αθήνας, χωρίς να γίνει ούτε μια σύλληψη ή προσαγωγή.
Ο φόβος των Αρχών ότι οι καταδρομικές θα συνεχιστούν και μάλιστα θα αυξηθούν είναι έκδηλος την ώρα μάλιστα που οι ομάδες των κουκουλοφόρων διαπιστώνουν ότι μπορούν να κάνουν καταδρομικές αλλά να προχωρούν και σε εμπρησμούς αυτοκινήτων χωρίς να τους αγγίζουν οι Αρχές.

Και παρά το γεγονός ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι πρέπει να προσέξει η αστυνομία στο συγκεκριμένο κομμάτι, φαίνεται ότι για κάποιο λόγο οι εντολές του δεν παίρνουν «σάρκα και οστά».

Στο κέντρο της Αθήνας, που θεωρητικά ήταν σε εξέλιξη ένα μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο, κυρίως από υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, χθες το βράδυ φάνηκε ένα μεγάλο έλλειμα.

Την ώρα, μάλιστα, που οι ίδιοι οι αντιεξουσιαστές με κείμενό τους έκαναν λόγο για πορεία 250 ατόμων στο κέντρο της Αθήνας και ανέφεραν ότι προχώρησαν στην καταδρομική επίθεση χωρίς να υπάρξει αντίδραση από κανέναν.

Ο φόβος τώρα των Αρχών, όσο απλοϊκό και αν ακούγεται, είναι τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο κέντρο της πρωτεύουσας και οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Χαρακτηριστική είναι η φράση αξιωματικού της ΕΛΑΣ:

«Προσέξτε να μη δούμε φωτογραφίες με χριστουγεννιάτικα δέντρα να φλέγονται».

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να επιτεθούν ανενόχλητοι σε 13 καταστήματα, με τους ιδιοκτήτες τους να είναι σε απόγνωση για τις καταστροφές έξι μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Πηγή: cnn.gr

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πως θα ταξιδεύουν οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών προς τα νησιά

self test covid

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι πριν την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. 

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ που εκδόθηκε στις 24/7/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών